Perang Salib Kapapat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
1099jerusalem.jpg
Seri Perang Salib
Perang Salib Kapisan
Perang Salib Rakyat
Perang Salib Jerman, 1096
Perang Salib 1101
Perang Salib Kaloro
Perang Salib Katelu
Perang Salib Kapapat
Perang Salib Albigensian
Perang Salib Anak-anak
Perang Salib Kalima
Perang Salib Kaenam
Perang Salib Kapitu
Perang Salib Gembala
Perang Salib Kawalu
Perang Salib Kasanga
Perang Salib Lor

Perang Salib Keempat (1202-1204)[1] wiwitane perang iki nduweni tujuan ngrebut Yerusalem saka wong mu Muslim asaka invasi lewat Mesir.[2] Sawalike nalika sasi April 1204, Tentara Salib saka Eropa Kulon nyerang lan nguwasani Kristen (Ortodoks Timur) kutha Konstantinopel, ibukota Kekaisaran Bizantium. Kadadean iki kang gawe pecahe agama antarane Greja Ortodoks Timur lan Greja Katolik Roma.

Kang njalari[sunting | sunting sumber]

Mlebune Tentara PerangSalib ing Konstantinopel

Sawise Perang Salib Katelu (1189-1192), Yerusalem dikuwasani dinasti Ayyubiyah, kang mrentah kabeh syiria lan Mesir, nanging ora kutha kang ana ing sapinggire pante kang isih dikuwasani dening tentara Salib Kerajaan Yerusalem, punjere ana ing Acre. Perang Salib Katelu uga ngedekake krajan ing Siprus.

Paus Innosensius III dadi Paus ing tun 1198, lan ujuk-ujuk perang salib dadi tujuwane awake.WOng-wong kang mangkat ing Perang Salib saka Venesia nalika Oktober 1202 saka Prancis. Ana uga papan liya kang dikirimi tentara, kayata Flanders lan Montferrat. Klompok kang misuswur liyane saka Kekaisaran Romawi Suci, kagolong wong-wong pimpinane Uskup Martin saka Pairis and Uskup Conrad saka Halberstadt, bareng-bareng dadi siji karo tentara lan nelayan Venesia kang dipimpin dening Enrico Dandolo doge. Perjanjian nduweni teges Paus Innosensius, kanthi dudutan ora diolehake nyerang negara-negara wong Kristen.

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]