Perang Salib 1101

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
1099jerusalem.jpg
Seri Perang Salib
Perang Salib Kapisan
Perang Salib Rakyat
Perang Salib Jerman, 1096
Perang Salib 1101
Perang Salib Kaloro
Perang Salib Katelu
Perang Salib Kapapat
Perang Salib Albigensian
Perang Salib Anak-anak
Perang Salib Kalima
Perang Salib Kaenam
Perang Salib Kapitu
Perang Salib Gembala
Perang Salib Kawalu
Perang Salib Kasanga
Perang Salib Lor

Perang Salib 1101 yaiku salah sijining perang salib saka 3 gerakan sing kapisah, diatur taun 1100 lan 1101 sawisé kasuksèsan Perang Salib Kapisan [1] .

Perang Salib Kapisan sing wés kasil nyaranaké bala bantuan saka Kerajaan Yerusalem sing lagi dibentuk, lan Paus Paschal II ndorong ènèké èkspedisi anyar. Panjenengané paling utama ndorong sing wés nglkokaké janji perang salib ananging ora tau mangkat, lan sing wes muter walik sasuwéné kamlampahan. Sapropirané wong iki wés nampa poyokan ing dalemé lan ngadepi tekanan supaya bali ing étan; Adela saka Blois, garwa Stephen, Raja Blois, sing wés mlayu saka Paprangan Antiokhia taun 1098, uga gela banget karo garwané menawa panjenengané ora arep mènèhi ijin penjenengané mapan ing griya [2].

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

  • Albert of Aix, Historia Hierosolymitana
  • Steven Runciman, A History of the Crusades, vol. 2: The Kingdom of Jerusalem and the Frankish East, 1100-1187, Cambridge University Press, 1951.
  • Kenneth Setton, ed., A History of the Crusades. Madison, 1969-1989 (available online).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Perang_Salib_1101&oldid=834839"