Perang Salib Lor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
1099jerusalem.jpg
Seri Perang Salib
Perang Salib Kapisan
Perang Salib Rakyat
Perang Salib Jerman, 1096
Perang Salib 1101
Perang Salib Kaloro
Perang Salib Katelu
Perang Salib Kapapat
Perang Salib Albigensian
Perang Salib Anak-anak
Perang Salib Kalima
Perang Salib Kaenam
Perang Salib Kapitu
Perang Salib Gembala
Perang Salib Kawalu
Perang Salib Kasanga
Perang Salib Lor

Perang Salib Lor[1] utawa Perang Salib Baltik[2] yaiku perang salib sing dilakokake déning raja Denmark lan Swedia, nglawan wong-wong sing nganut paganisme ing Eropah Lor sekitar pantai lor lan etan Laut Baltik. Kampanyé Swedia lan Jerman nglawan Geréja Ortodoks Rusia uga dirembug minangka bagian saka Perang Salib Lor.[1] [3]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Christiansen, Erik (1997). The Northern Crusades. London: Penguin Books. pp. 287. ISBN 0-14-026653-4.
  2. ^ Hunyadi, Zsolt; József Laszlovszky (2001). The Crusades and the Military Orders: Expanding the Frontiers of Medieval Latin Christianity. Budapest: Central European University Press. pp. 606. ISBN 9639241423.
  3. ^ An Historical Overview of the Crusade to Livonia by William Urban

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Perang_Salib_Lor&oldid=835013"