Honda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Honda Motor Company, Ltd.
Honda Giken Kogyo Kabushiki-gaisha
本田技研工業株式会社
Jenis Perusahaan publik
(TYO: 7267) & (NYSE: HMC)
Industri
Didirikan 24 September 1948
Pendiri
Kantor pusat Minato, Tokyo, Jepang
Daerah layanan Worldwide
Tokoh penting
Produk
Pendapatan Green Arrow Up.svg US$ 120.27 Billion (FY 2009)[1]
Laba usaha Green Arrow Up.svg US$ 2.34 Billion (FY 2009)[1]
Laba bersih Green Arrow Up.svg US$ 1.39 Billion (FY 2009)[1]
Jumlah aset Increase US$ 124.98 Billion (FY 2009)[1]
Jumlah ekuitas Increase US$ 40.6 Billion (FY 2009)[1]
Karyawan 181,876[2]
Anak perusahaan
Situs web Honda Worldwide
Gambar:Gambar Logo Honda.gif
Logo Honda Motor,Co Ltd
Sepeda motor Honda Rune 1832cc

Honda Motor Company, Ltd. (Japanese: 本田技研工業株式会社 Honda Giken Kōgyō Kabushiki-gaisha?, Honda Technology Research Institute Company, Limited) Swara pirengaken (TYO: 7267) inggih menika prodhusèn montor, trek, motor, lan skuter ingkang asalipun saking negri Jepang.[3] Honda wiwit wonten ing tanggal 24 September 1948, déning Soichiro Honda.[3] Honda dados prodhusen montor ingkang paling ageng sadonya wiwit taun 1959. [3] Honda ugi dados prodhusen mesin pembakaran dalam paling ageng sadonya kanthi prodhuksi langkung saking sekawan welas juta saben setunggal taun.[4]

Honda sukses nggeser Nissan minangka prodhusen mobil paling ageng utawa kathah nomer kalih ing Jepang taun 2001.[5] Honda ugi suksès nggèsèr Chrysler supados dados prodhusèn mobil paling ageng nomer sekawan ing pasar Amérika Sarékat.[6] Samenika, Honda dados pabrikan mobil paling ageng nomer enem sadonya.[4] Taun 2004, Honda sampun mrodhuksi montor diesel, ingkang kaunggulanipun inggih menika boten mbetahaken saringan kagem nglangkungi standar polusi.[4] Honda dados pabrikan Jepang ingkang wiwitan damel mobil mewah kanthi merek Acura kagem mobil mewah ing Amerika Ler.[4] Kaunggulanipun prodhuk Honda inggih menika kiyat lan jarang risak.[4] Mligi ing Indonesia, prodhuk Honda ingkang palung misuwur utawi memasyarakat inggih menika prodhuk montor.[4] Kantor pusat Honda wonten ing Tokyo. Saham Honda dipunsade ing kathah bursa saham, kados Bursa Saham Tokyo, Bursa Saham New York, Osaka, Nagoya, Sapporo, Kyoto, Fukuoka, London, Paris, lan Swiss.[4]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Honda&oldid=830811"