Sapporo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Infobox city Japan

Sapporo pada malam hari, 2004.

Sapporo Swara dengarkan (札幌市; Sapporo-shi) yaiku kota paling gedhe kelima ing Jepang lan arupi ibu kota Prefektur Hokkaido.

Sapporo mulai dimukimi taun 1869. tanggal 1 Agustus 1972, Sapporo diresmiake dadi kota utama ing Hokkaido. Meturut sensus taun 2005, Sapporo nduweni penduduk 1.869.888 jiwa. Jembare 1.121,12 km² kepadetan penduduk 1.668 jiwa/km².

Sapporo yaiku tuan omah Olimpiade Musim Dingin 1972, olimpiade musim atis wiwitan ing Asia. Sapporo kakenal karo Festival Salju Sapporo sing diadake ing bulan Februari tiap taune. Ing Jepang, Sapporo kakenal kalian bir lan ramen Sapporo sing rasane miso. Distrik hiburan Susukino termasuk salahsawijining sing paling kakenal ing Jepang.

Kota iki dilayani dening Bandara Shinchitose.

Distrik[sunting | sunting sumber]

Sapporo mempunyai 10 distrik (ku):

Universitas[sunting | sunting sumber]

Bangunan[sunting | sunting sumber]

Kota kembar[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Sapporo ing Wikivoyage

Cithakan:Hokkaido

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sapporo&oldid=882369"