Bari, Somalia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Location of Bari in Puntland, Somalia.

Bari (Basa Somali: Bari) kuwi sawijining dhaerah (gobolka) ing Somalia Lor. Kutha-kutha wigati antara liya Bosaso (ibukutha) lan Qardho. Tlatah iki wewatesan karo dhaerah Sanaag lan Sool ing sisih kulon, Nugaal ing sisih kidul, Teluk Aden ing sisih lor, lan Samudra Hindia ing sisih wétan. Ing babagan tlatah dharatan, Bari minangka dhaerah kang paling amba ing Somalia. Mayoritas pedunungé arupa sukubangsa Majeerteen.

Tlatah iki kena tsunami kang disebabaké déning lindhu taun 2004 kang kadadéyan ing panté Sumatra, Indonesia. Luwih saka satus wong mati ing semenanjung Hafun, lan dalan pinggir panté kang nyambungaké Somalia karo tlatah liyané rusak banget.

Pamérangan administratif[sunting | sunting sumber]

Miturut pamaréntahan otonom Puntland, dhaerah Bari dipérang dadi loro dhaerah administratif, yakuwi Bari ing sisih lor, pusaté ana ing Bosaso, lan Karkaar ing sisih kidul, pusaté ana ing Qardho.[1]

Distrik[sunting | sunting sumber]

Ana enem distrik ing Bari[2][3]:

  1. Alula District, capital Caluula
  2. Bender Bayla District
  3. Bosaso District - Capital city of Bari Region.
  4. Iskushuban District
  5. Qandala District
  6. Qardho District

Ana uga dhaerah-dhaerah tribal, kang kadhangkala diarani distrik, yakuwi ing tlatah:

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bari,_Somalia&oldid=812857"