Basa Somali

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bahasa Somali
af Soomaali
Dituturaké ing Somalia, Ethiopia, Djibouti, Kenya
Dhaérah Afrika Wétan
Jumlah penutur 15–25 yuta
Peringkat Ora ing peringkat 100 gedhé
Rumpun basa Rumpun Afro-Asia

 Cushitik
  Wétan
    Somali

Status resmi
Basa resmi ing Somalia
Diatur déning
Kodhe-kodhe basa
ISO 639-1 so
ISO 639-2 somCithakan:Infobox Language/SIL14
ISO 639-3

Basa Somali ya iku basa nasional Somalia sing kalebu jroning rumpun Afro-Asia. Basa iki uga dituturaké ing sebagéan wilayah Ethiopia, Djibouti lan Kenya.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Somali&oldid=831355"