Galguduud

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Loksi Galguduud ing Somalia

Galguduud (Basa Somali: Galguduud) kuwi sawijining dhaérah administratif (gobolka) ing Somalia tengah. Tlatah iki wewatesan karo Ethiopia, dhaérah Mudug, Hiiraan, Shabele tengah, lan Samudra Hindia. Ibukuthané yakuwi Dhusa Mareb nanging kutha kang paling gedhé lan kutha komersil yakuwi Caabudwaaq (Abudwak). Galgaduud misuwur bab kahanan damai lan keamanané, senadyan ndarbèni manéka warna klan. Yèn dibandhingaké tlatah sing ngasilaké kéwan liyané ing Somalia, wedhus asal saka tlatah iki paling énak rasa dagingé.

Distrik Ceelbuur (tilas ibukutha dhaérah Mudug) kuwi panggonan kang dadi sajarah. Ceelbuur kuwi siji-sijiné kutha ing Somalia kang pedunungé golèk panguripan kanthi dadi buruh tambang. Para pangrajin ing tlatah iki gawéBurjiko lan Dabqaad kang éndah. Kompor masak nganggo areng ing Somalia kang digawé saka watu Sepiolite, dikasilaké saka penambangan ing tlatah Ceelbuur.

Dhaérah iki uga ndarbèni werna-werna sumber daya mineral klebu deposit uranium kang paling akèh sa bawana Afrika.

= Distrik[sunting | sunting sumber]

=

  *(Xeraalle)

Désa-désa[sunting | sunting sumber]

  • Masagaweyn
  • BudBud
  • Ceel Burtuble
  • Ceel Xireed
  • Maraay Suuleey
  • Waniin
  • Cigo
  • Cowsweyne
  • Goohweeyne
  • Bali Cad
  • Dac
  • Axmed Gurey
  • Wabxo
  • Gonlagonle
  • Jacar
  • Bargaan
  • Habar Irir
  • Derri
  • Daadaale
  • Dabare
  • Coosweeyne
  • Galqoryaale
  • Towfiiq
  • Barujed
  • Garable
  • Xiindheere
  • Dhagahyale
  • Ceelqooxle
  • Ceel-lahelay
  • Bulacle
  • Warxoolo
  • Qaydare
  • Biyo gaduud
  • Maalin nugur
  • Ceelka Qod qod
  • Xagareey
  • Ceel Baxay
  • Gabuun
  • Wara-dhuumaleh
  • Xinshir
  • Huurshe
  • Miirjiicleey
  • Lajiide
  • Aricadays

Klan-klan ing Galguduud[sunting | sunting sumber]


  • Darod
    • Marehan
      • Reer Siyaad Xussein
      • Wagardhac
        • Reer Gediid
        • Reer Allamagan
        • Reer Wardheere
        • Cumar Dheer
      • Reer Diini
        • Bah-Ogadeyn
          • Reer Dalal
          • Reer Hersi
        • Bah-Xawaadle
          • Reer Siyaad
          • Reer Warsame
        • Bah-Darandoole
          • Reer Kooshin
          • Reer Nuur
      • Habar Ciise
      • Celi
      • Bah-Abaskuul
  • Dir
    • Mahe
      • Surre
      • Abdalle
    • Fiqi Muhumud
    • reer agoon

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Galguduud&oldid=884761"