Somalia Kidul-kulon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Somalia Kidul-kulon iku wilayah ing Somalia sing dinyatakaké sacara sepihak minangka dhaérah otonomi déning Hassan Muhammad Nur "Shatigadud" ing tanggal 1 April 2002. Nanging wiwit tanggal 3 Oktober 2002 (kajaba ing période 14-16 Desember 2002), ibukutha régional Baidoa wis dikuwasani déning Sheikh Aden Madobe (damai karo Shatigadud wiwit 23 September 2003) lan Mohamed Ibrahim Habsade. Kondhisi wilayah iki isih durung cetha apa wis runtuh utawa Shatigadud isih tetep njabat minangka Presidhèn. Kaitung taun 2005, Shatigadud lan Madobe bebarengan njabat minangka mentri ing sangisoré pamaréntahan pusat Perdhana Mentri Ali Muhammad Ghedi.

Dhaérah-dhaérah ing Somalia sing diklaim minangka wilayah entitas iki ya iku: