Shabeellaha Dhexe

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lokasi Shabeellaha Dhexe ing Somalia

Shabele Tengah (Basa Somali: Shabeellaha Dhexe) kuwi sawijining dhaérah administratif (gobolka) ing Somalia kidul. Minangka bagéan saka tilas dhaérah Benadir, ibukuthané yakuwi Mogadishu nganti tengah taun 1980-an, sabanjuré kutha Jowhar dadi ibukutha. Dhaérah iki wewatesan karo dhaérah Galguduud, Hiiraan, Shabele Ngisor, Banaadir lan Samudra Hindia.

Jeneng dhaérah iki dijupuk saka jeneng Kali Shabeelle kang ngliwati tlatah iki.

Distrik[sunting | sunting sumber]

ir:Shabeellaha Dhexe

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Shabeellaha_Dhexe&oldid=812875"