Bay, Somalia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lokasi Bay ing Somalia

Bay (Basa Somali: Baay) kuwi sawijining dhaérah administratif (gobolka) ing tlatah kidul Somalia. Ibukuthané yaiku Baidoa. Dhaérah iki wewatesan karo dhaérah Bakool, Shabele Ngisor, Juba Tengah, lan Gedo.

Pamérangan administratif[sunting | sunting sumber]

Dhaérah Bay kuwi dhaérah kang paling padhet pedunungé ing Somalia lan kabagi jroning distrik-distrik:

Baidoa biyèn minangka ibukutha dhaérah Juba Ndhuwur lawas, kang dumadi saka Bay, Gedo, Bakool lan mayoritas tlatah Juba Tengah (Jubbada Dhexe). Dhaérah kang ana saiki iki dirancang taun 1970-an déning rejim militèr.

Demografi[sunting | sunting sumber]

Klan-klan kang ana ing tlatah iki:

Klan Rahanweyn kang dadi mayoritas pedunung:

Mirifle

  • Siyeed
    • Boqolhore
    • Leysan
    • Hariin
    • Eelaay
    • Garwaale
  • Sagaal
    • Hadame
    • Luwaay
    • Yantaar
    • Hubeer
    • Geelidle
    • Eeyle
    • Reer Shabeelle

Basa[sunting | sunting sumber]

Mayoritas pedunung nganggo basa Somali dhialek Afmaay. Uga akèh dianggo ing tlatah iki dhialek Afdabare lan Afgarre, uga dhialek Maxaatiri.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bay,_Somalia&oldid=812859"