Mudug

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lokasi Mudug ing Somalia

Mudug (Basa Somali: Mudug) kuwi sawijining dhaérah administratif (gobolka) ing Somaliatengah. Dhaérah iki wewatesan karo Ethiopia, dhaérah Nugaal lan Galguduud, lan Samudra Hindia, ibukuthané yakuwi Gaalkacyo (pedunung 250,000).

Ing November 2006, Uni Pengadilan Islam dilapuraké nguwasani Bandiiradley, sawjining pemukiman strategis cedhak tapel wates karo Puntland. Nanging, juru wicara warlord lokal Abdi Hassan Awale Qeybdiid ngeklaim yèn pasukané mung nganakaké pemunduran taktis saka dhaérah mau. Mohamed Mohamud Jama, sawijining juru wicara "Pengadilan Islam" ing Mudug, ngumumaké tujuané yakuwi arep maju, tumuju menyang Gaalkacyo, bagéan kang diklaim déning Puntland. Nganti saiki, pengadilan Islam mau ngéndhani nyerang Puntland.[1]

Distrik[sunting | sunting sumber]

Dhaérah Mudug dumadi saka enem distrik:

Kutha wigati lan désa ing Mudug[sunting | sunting sumber]

Désa-désa antara Gaalkacyo lan Goldogob[sunting | sunting sumber]

Cathetan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ BBC News 12 November 2006, diakses 13-11-2006
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mudug&oldid=812874"