Bandar Udara Internasional Hong Kong

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ana loop cithakan: Cithakan:Infobox airport

Bandara hongkong.jpg

Bandar Udara Internasional Hong Kong (b. Inggris: Hong Kong International Airport utawa HKIA) yaiku bandara internasional kang nglayani daerah Hong Kong, Republik Rakyat Cina kanti kode IATA HKG lan kode ICAO VHHH. Jeneng liya saka bandara iki yaiku Bandara Chek Lap Kok.

Bandara iki mapan ing pulo Chek Lap Kok lan awit dibukak nalika tahun 1998, dadi salah siji pusat transit kang penting ing dunya amerga posisiné kang strategis. Bandara kanti kapasitas 45 yuta penumpang kanti 3 yuta ton kargo lan sakwisé landas pacu kapindo dibukak nalika Mei 1999, kapasitas mundak dadi 87 yuta penumpang lan 9 juta ton kargo. Bandara kang dadi pusat operasi Cathay Pacific, Dragonair, Air Hong Kong, CR Airways, lan Hong Kong Express iki éntuk penghargaan minangka bandara paling apik saka majalah Skytrax suwéné lima tahun katurut-turut (2001-2005).[1]

Saiki ana 2 landas pacu kanti dawa 3.800 meter lan amba 60 meter. Jeneng landasan kasebut yaiku 07L/25R dan 07R/25L kang artiné isa uga dibédakaké minangka landasan lor lan skidul.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Bandara iki dibangun kanggo gantèni Bandara Internasional Kai Tak ing duwur pulo gaweyan kang direklamasi saka pulo Chek Lap Kok lan Lam Chau. Amba lahan bandara iki yaiku 12,48 km² kang 25% sak amba kasebut yaiku kapindo pulo kang direklamasi mau.

Bandara iki dibukak nalika 6 Juli 1998 kanti desain saka arsitek Foster and Partners sarta ngentekaké wektu 6 tahun kanri biaya 20 milyar dolar AS. Sakwéné 3 nganti wulan pertama operasi, pira-pira masalah dialami bandara iki, malah kargo pernah dipindahaké manèh marang Kai Tak.

Tekone[sunting | sunting sumber]

Ing lobi tekoné, penumpang kudu liwati pemeriksaan imigrasi, jukuk bagasi, lan liwat pemeriksaan bea cukai. Senajan Bandara Internasional Hong Kong amung duwéni sak terminal, ananging mentu liwat lawang kang salah bakal nyebapaké kesalahan kang fatal utama yèn penumpang arep ketemu kanti salah sijiné pawongan kang dudu penumpang.

Pemungutan bagasi ing karousel 1-7 majibake penumpang kanggo mentu saka lawang metu A. Wondéné pemungutan bagasi ing karousel 8-14 majibaké penumpang kanggo mentu saka lawang metu B. Amung Cathay Pacific kang duweni karousel pemungutan bagasi lan lawang metu kang tetep (yaiku 7-8).[2]

Maskapai[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki yaiku daftar maskapai penerbangan kang ana ing HKIA kang disusun andhedhasar jalur kanggo check-in

Jalur A[sunting | sunting sumber]

Jalur B[sunting | sunting sumber]

Jalur C[sunting | sunting sumber]

Jalur D[sunting | sunting sumber]

Jalur E[sunting | sunting sumber]

Pesawat ing lapangan taksi Bandara Internasional HK

Jalur F[sunting | sunting sumber]

Jalur G[sunting | sunting sumber]

Jalur H[sunting | sunting sumber]

Jalur I[sunting | sunting sumber]

Sahingga maskapai penerbangan miturut tujuanné (berserta cargo) disusun kaya mengkéné:

Penumpang[sunting | sunting sumber]

Terminal 1 Departures Hall entrance
The interior of Terminal 1 at night-time

Cithakan:Airport-dest-list

Kota dengan koneksi internasional ke Hong Kong

--39.213.115.76 21 Mei 2012 02.59 (UTC)

Cargo airlines[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Airport-dest-list

Jalur J[sunting | sunting sumber]

    1. LY - El Al Israel Airlines
    2. MF - Xiamen Airlines
    3. MU - China Eastern Airlines
    4. NW - Northwest Airlines
    5. OX - Orient Thai
    6. OZ - Asiana Airlines
    7. PK - Pakistan International Airlines
    8. PR - Philippine Airlines
    9. TK - Turkish Airlines
    10. UL - SriLankan Airlines

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]