Virgin Atlantic Airways

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Virgin Atlantic Airways
250px
IATA ICAO Kode panggil
VS VIR VIRGIN
Didegaké 1984
Wiwit operasi 22 Juni 1984
Pusat
Program frequent flyer Flying Club
Lounge penumpang Virgin Atlantic Clubhouse
Ukuran armada 37 (+31 pesanan)
Kutha tujuan 35
Perusahaan induk Virgin Group
Kantor pusat Crawley, Britania Raya
Wong wigati Sir Richard Branson (Presiden)
Stephen Murphy (Chairman)
Steve Ridgway (CEO)
Situs web www.virgin-atlantic.com

Virgin Atlantic Airways Limited (beroperasi minagka Virgin Atlantic) yaiku salah sijiné maskapai penerbangan Inggris kang diduweni dening Virgin Group duwene Sir Richard Branson (51%) lan Singapore Airlines (49%). Kantor pusaté di Crawley, West Sussex, Inggris, cepak Bandar Udara London Gatwick.

Maskapai iki beroperasi antarané Britania Raya karo Amerika Utara, Kepulauan Karibia, Afrika, Timur Tengah, Asia, lan Australia saka basis utamané ing Gatwick lan Bandar Udara London Heathrow, migunakaké armada campuran saka pesawat kanti awak amba Airbus lan Boeing. Perusahaan iki duwéni Ijin Operasi Penerbangan Tipe A saka Otoritas Penerbangan Sipil Britania Raya kang ngijinaké maskapai gawa penumpang, kargo, lan surat sajroné pesawat kanti kapasitas 20 kursi utawa luwih.[1] Tahun 2009 Virgin Atlantic membawa 5.42 juta penumpang,[2] lah nganti Februari 2010 kelangan uang tahunan sebesar £132 juta saka pendapatan £2.357 yuta.[3]



Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

Bacaan lanjutan[sunting | sunting sumber]

  • Gregory, Martyn. Dirty Tricks: British Airways' Secret War Against Virgin Atlantic. New York: Virgin, 2000. ISBN 0-7535-0458-8
  • Bower, Tom. Branson. UK: Fourth Estate, 2001 ISBN 1-84115-400-8
  • Branson, Richard (2006 [2nd reprint]). Losing my Virginity - The Autobiography. London, UK: Virgin Books Ltd.. ISBN 0-7535-1020-0.

Pranala Luar[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Virgin Group Cithakan:Association of European Airlines