Zooey Deschanel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Zooey Deschanel
Zooey Deschanel @ Virgin Music Festival 01.jpg
Deschanel at the Virgin Music Festival, 2008
Lair Zooey Claire Deschanel
(1980-01-17) Januari 17, 1980 (umur 37)
Los Angeles, California, U.S.
Almamater Crossroads School
Pakaryan Actress, modhèl, singer, songwriter, musician
Taun aktif 1998–present
Bojo Ben Gibbard (o. 2009)
Wong tuwa
Dulur Emily Deschanel (sister)
Zooey Deschanel
Zooey Deschanel.jpg
Zooey Deschanel
Asma wiyosan Zooey Claire Deschanel
Miyos (1980-01-17) Januari 17, 1980 (umur 37)
Los Angeles, California, U.S.
Pakaryan Aktris, penyanyi, pencipta lagu
Taun aktif 1998-sekarang
Zooey Deschanel with co-star Joseph Gordon-Levitt at a premiere for (500) Days of Summer in March 2009
Deschanel and M. Ward

Zooey Claire Deschanel (lair 17 Januari 1980; umur 37 taun) inggih punika tiyang aktris, penyanyi, lan ndamél lagu berkebangsaan Amérika Sarékat. manawi tiyangipun misuwur punika pas maen filem utamanipun kados ta All the Real Girls (2003), Elf (2003), Winter Passing (2005), Failure to Launch (2006), dan Bridge to Terabithia (2007). Dia dilahirkan di Los Angeles. tiyangipun bérkarièr ing donya filem wiwit taun 1998.

botén namung karièr ing donya filem, Zooey ugi gadhah gégayutan lan hasrat piyambak kaliyan donya musik. ing tanggal 18 Maret 2008, Zooey merilis debut ingkang wiwitan Volume One sam-sami kaliyan musisi asal Amérika, M. Ward. tiyang kalih punika maringi asma piyambak ya iku She & Him.

Latar Belakang Kulawarga[besut | besut sumber]

Terlahir ing Los Angeles, California, wanita ingkang jeneng dawaipun Zooey Claire Deschanel punika gadhah darah campuran Irlandia (Ibunya) lan Prancis (Kakeknya)[butuh sitiran]. Zooey terlahir dados anak bungsu saking kalih bersaudara lan sadaya anggota kulawarga Deschanel gadhah profesi ing indhustri per-filem-an Hollywood.

Ayah Zooey, (Caleb Deschanel), inggih punika iyangt sutradara lan sinematografi filem ingkang naté dados salah satunggaling nominator penghargaan Academy-Award[butuh sitiran] sedangkan Ibunya, Mary Jo Deschanel,inggih punika tiyang aktris filem. Kakak perempuan Zooey, Emily Deschanel, ugi dados aktris filem ingkang ngantos taun 2009 punika taksih bintangi filem seri Bones.

Semasa alitipun Zooey asring pindah-pindah saking satunggal kutha ing kutha sanèsipun kados ta New York lan London. Zooey kedah pindah-pindah ing nagara sanès kados ta Yugoslavia[1] amargi derek ayahnya ingkang lagi mendhet gambar kanggé filem-filemipun. ananging Zooey alit boten ngeremeni kagiyatan pindah-pindah panggènan kadas punika. miturut pengakuanipun, alasan boten remenipun Zooey punika iggih punika amargi baginipun panggènan-panggènan mau boten gadhah panganan-panganan ingkang boten dipunremeni lan ugiZoeey alit ngrasa sedeh amargi kedah ninggalakenkonco-konconipun ing Los Angeles[1].

Asma Zooey dipunpendhet saking tokoh igkang namanipun Zooey Glass ing cariyos Franny and Zooey, sebuah novèl babagan kulawarga karya J. D. Salinger ing taun 1961[butuh sitiran]. Dalam novèl mau tokoh protogonis Zooey Glass inggih punika tiyang laki-laki, ananging Franny inggih punika tokoh jaleripun.

karemenan Zooey kange ekting sampun dipunwiwiti ing zooey taksih alit Zooey ningali tiyang anak ingkang ekting ing salebeting iklan. ananging ayah Zooey boten ngijinake Zooey alit akting ngantos gadis ingkang gadhah soca bundar ingkang warninipun hijau-biru punika gadhah SIM lan saged nyetir piyambak nuju panggènan-panggènan audisi ingkang badhé dipunlampahi[1].

Karier[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

Karier Zooey ing donya layar lebar dipunwiwiti ing taun 1999 ketika wanita ingkang remen ngoleksi kaca tingel ireng berframe besar[1] punika mbintangi drama-komedi Mumford lan dipercaya kanggé meranaken tokoh Vanessa Watkins, tiyang gadis depresi kaliyan wujud tubuhipun ingkang ngeremenake dados langsing lan seksi.

Kiprah Zooey ing donya layar lebar terus ningkataken kaliyan filem ingkang boten namung drama utawi komedi, tetapi juga thriller. Wanita pengagum filem The Apartment punika gadhah filem-filem ingkang diperanake adhedhasar déning pemilihan karakter ingkang badhé diperankan ing filem tersebut[2]. ing milih karakter-karakter ingkang diperanke Zooey boten namung terpaku ing salebeting peran ingkang gadhah karakter ingkang sami[3]. Zooey berusaha supados saben karakter ingksng diperanake ing sebuah filem saged maringi tantangan kaliyanipun[3][4].

Zooey boten naté dadosaken profesinioun dados aktris punika ngginakaken dados ajang kanggé ngasilaké dhuwit [1]. Hal punika ingkang nyebapake piyambakipun boten kalangkunagn tampak ing filem-filem layar lebar ingkang gadhah kauntungan kasil produksi ingkang ageng. Aktris ingkang taksih umur kepala 2 ing tsun 2009 ouniks gadhah filosofi tentang panguripan bahwa apa yang kita kerjakan dinunia ini seharusnya disandarkan kepada karemenan piyambak ingkang badhé dipunlampahi kita sadaya,kados ta ingkang sampun dipunsitir ing wawancara kaliyan punika, "You have to keep reminding yourself it's not about money, because there is a lot of money to be made in this business if you're willing to do whatever,"[1]. Filsosfi ini sejalan dengan beberapa karakter yang diperankannya di dalam beberapa filem-filemnya seperti Yes Man (2008), Flakes (2007), dan Winter Passing (2005).

ing taun 2005, gadis ingkang gadhah bakating membintang karakter-karakter ingkang asifat sarkastik ini bermain ing sebuah filem ingkang bertajukkan drama musikal, "Once Upon a Mattress".ing salebeting filem mau Zooey berperan gadhah tiyang lady ingkang namanipun Lady Larken ingkang remen nikahai tiyang saking kraton ananging kahambat kaliyan peraturan kraton mau ingkang boten marengaken sapa kemawon nikah sakerengipun sang pangeran kraton nikah. Lady Larken ingkang nembé nandut sarta calon suaminya gadhah usaha kaliyan keras supados sang pangeran nikah amargi manawi piyambakipun ketahauan kaliyan kraton mila hukuman berat menawinipun katimpa. ing filem punika Zooey nyekar ing kalih buah lagu lan karakter ingkand diperanake boten nampilaken sisih sarkastisme utawi pribadi cuek tiyang Zooey Deschanel.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f "From A to Zooey". fedge.com. 2009-08-13. Dijupuk 2012-11-17. 
  2. ^ "INTERVIEW: Zooey Deschanel on "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy"". Cinema Confidential. 2009-08-13. Dijupuk 2012-11-17. 
  3. ^ a b "INTERVIEW: Zooey Deschanel on "Failure to Launch"". Cinema Confidential. 2009-08-13. Dijupuk 2009-08-13. 
  4. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng zooey3