Zooey Deschanel

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Zooey Deschanel
Zooey Deschanel @ Virgin Music Festival 01.jpg
Deschanel at the Virgin Music Festival, 2008
Lair Zooey Claire Deschanel
17 Januari 1980 (umur 36)
Los Angeles, California, U.S.
Almamater Crossroads School
Pakarya Actress, model, singer, songwriter, musician
Taun akarya 1998–present
Bojo Ben Gibbard (o. 2009)
Wong tuwa
Dulur Emily Deschanel (sister)
Zooey Deschanel
Zooey Deschanel.jpg
Zooey Deschanel
Asma wiyosan Zooey Claire Deschanel
Miyos 17 Januari 1980 (umur 36)
Los Angeles, California, U.S.
Pakaryan Aktris, penyanyi, pencipta lagu
Taun aktif 1998 - sekarang
Zooey Deschanel with co-star Joseph Gordon-Levitt at a premiere for (500) Days of Summer in March 2009
Deschanel and M. Ward

Zooey Claire Deschanel (lair 17 Januari 1980; umur 36 taun) inggih punika tiyang aktris, penyanyi, lan ndamél lagu berkebangsaan Amerika Serikat. ménawi tiyangipun misuhur ménika pas maen film utamanipun kadasta All the Real Girls (2003), Elf (2003), Winter Passing (2005), Failure to Launch (2006), dan Bridge to Terabithia (2007). Dia dilahirkan di Los Angeles. tiyangipun bérkarièr ing donya film wiwit taun 1998.

botén namung karièr ing donya film, Zooey ugi gadahi gégayutan lan hasrat piyambak kaliyan dunia musik. ing tanggal 18 Maret 2008, Zooey merilis debut ingkang wiwitan Volume One sam-sami kaliyan musisi asal Amerika, M. Ward. tiyang kalih punika maringi asma piyambak ya iku She & Him.

Latar Belakang Keluarga[besut | besut sumber]

Terlahir ing Los Angeles, California, wanita ingkang asma jangkepipun Zooey Claire Deschanel punika gadahi darah campuran Irlandia (Ibunya) lan Prancis (Kakeknya)[butuh rujukan]. Zooey terlahir dados anak bungsu saking kalih bersaudara lan sadaya anggota keluarga Deschanel gadahi profesi ing industri per-film-an Hollywood.

Ayah Zooey, (Caleb Deschanel), inggih punika iyangt sutradara lan sinematografi film ingkang nate dados salah satunggaling nominator penghargaan Academy-Award[butuh rujukan] sedangkan Ibunya, Mary Jo Deschanel,inggih punika tiyang aktris film. Kakak perempuan Zooey, Emily Deschanel, ugi dados aktris film ingkang ngantos taun 2009 punika tasih bintangi film seri Bones.

Semasa alitipun Zooey asring pindah-pindah saking setunggal kota ing kota sanesipun kadasta New York lan London. Zooey kedhah pindah-pindah ing nagara sanes kadasta Yugoslavia[1] amargi derek ayahnya ingkang lagi mendhet gambar kangge film-filmipun. ananging Zooey alit boten ngeremeni kagiatan pindah-pindah panggenan kadas punika. miturut pengakuanipun, alasan boten remenipun Zooey punika iggih punika amargi baginipun panggenan-panggenan kasebut boten gadahi panganan-panganan ingkang boten dipunremeni lan ugiZoeey alit ngerasa sedeh amargi kedhah ninggalakenkonco-konconipun ing Los Angeles[1].

Asma Zooey dipunpendhet saking tokoh igkang asmanipun Zooey Glass ing cariyos Franny and Zooey, sebuah novel babagan keluarga karya J. D. Salinger ing taun 1961[butuh rujukan]. Dalam novel kasebut tokoh protogonis Zooey Glass inggih punika tiyang laki-laki, ananging Franny inggih punika tokoh jaleripun.

karemenan Zooey kange ekting sampun dipunwiwiti ing zooey tasih alit Zooey ningali tiyang anak ingkang ekting ing salebeting iklan. ananging ayah Zooey boten ngijinake Zooey alit akting ngantos gadis ingkang gadahi soca bundar ingkang warninipun hijau-biru punika gadahi SIM lan saged nyetir piyambak nuju panggenan-panggenan audisi ingkang badhe dipunlampahi[1].

Karier[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

Karier Zooey ing donya layar lebar dipunwiwiti ing taun 1999 ketika wanita ingkang remen ngoleksi kaca tingel ireng berframe besar[1] punika mbintangi drama-komedi Mumford lan dipercaya kangge meranaken tokoh Vanessa Watkins, tiyang gadis depresi kaliyan bentuk tubuhipun ingkang ngeremenake dados langsing lan seksi.

Kiprah Zooey ing donya layar lebar terus ningkataken kaliyan film ingkang boten namung drama utawi komedi, tetapi juga thriller. Wanita pengagum film The Apartment punika gadahi film-film ingkang diperanake adedasar déning pemilihan karakter ingkang badhe diperankan ing film tersebut[2]. ing milih karakter-karakter ingkang diperanke Zooey boten namung terpaku ing salebeting peran ingkang gadahi karakter ingkang sami[3]. Zooey berusaha supados saben karakter ingksng diperanake ing sebuah film saged maringi tantangan kaliyanipun[3][4].

Zooey boten nate dadosaken profesinioun dados aktris punika ginaaken dados ajang kangge ngasilake dhuwit [1]. Hal punika ingkang nyebapake piyambakipun boten kalangkunagn tampak ing film-film layar lebar ingkang gadahi kauntungan kasil produksi ingkang ageng . Aktris ingkang tasih umur kepala 2 ing tsun 2009 ouniks gadahi filosofi tentang kehidupan bahwa apa yang kita kerjakan dinunia ini seharusnya disandarkan kepada karemenan piyambak ingkang badhe dipunlampahi kita sadaya,kadasta ingkang sampun dipunkutip ing wawancara kaliyan punika, "You have to keep reminding yourself it's not about money, because there is a lot of money to be made in this business if you're willing to do whatever,"[1]. Filsosfi ini sejalan dengan beberapa karakter yang diperankannya di dalam beberapa film-filmnya seperti Yes Man (2008), Flakes (2007), dan Winter Passing (2005).

ing taun 2005, gadis ingkang gadahi bakating membintang karakter-karakter ingkang asifat sarkastik ini bermain ing sebuah film ingkang bertajukkan drama musikal, "Once Upon a Mattress".ing salebeting film kasebut Zooey berperan gadahi tiyang lady ingkang asmanipun Lady Larken ingkang remen nikahai tiyang saking kerajaan ananging kahambat kaliyan peraturan kerajaan kasebut ingkang boten marengaken sapa kemawon nikah sakerengipun sang pangeran kerajaan nikah. Lady Larken ingkang nembe nandut serta calon suaminya gadahi usaha kaliyan keras supados sang pangeran nikah amargi menawi piyambakipun ketahauan kaliyan kerajaan mila hukuman berat menawinipun katimpa. ing film punika Zooey nyekar ing kalih buah lagu lan karakter ingkand diperanake boten nampilaken sisi sarkastisme utawi pribadi cuek tiyang Zooey Deschanel.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f "From A to Zooey". fedge.com. 2009-08-13. Retrieved 2012-11-17. 
  2. ^ "INTERVIEW: Zooey Deschanel on "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy"". Cinema Confidential. 2009-08-13. Retrieved 2012-11-17. 
  3. ^ a b "INTERVIEW: Zooey Deschanel on "Failure to Launch"". Cinema Confidential. 2009-08-13. Retrieved 2009-08-13. 
  4. ^ Cacad panyuplik: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng zooey3
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Zooey Deschanel ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zooey_Deschanel&oldid=1014618"