Zefir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Zefir
The most common appearance of zefir
Jeneng liyanéZephyr, zephir
AjanganConfectionery
Panggonan asalRussia
Woworan pokokfruit purée, egg whites, sugar
VariasiFood coloring
Ènergi panganan
(per 100 g ajangan)
329 kcal (1377 kJ)
Ajining nutrisi
(per 100 g ajangan)
Protéin0.7 g
Lemak0.1 g
Karbohidrat81.5 g
Indhèk glikèmis 65 (Cithakan:Background)
Buku masakan: Zefir  Médhia: Zefir

Zefir (basa Russian: зефи́р , Uga ditulis Zephyr utawa zephir) iku salah sawijining olahan jinis alus ing kitha digawe dening whipping woh lan Semono uga Sindhunata puree (biasane apple puree) karo gula lan endhog tiyang kuilt pethak karo Kajaba sakteruse saka agen gelling kaya pektin, carrageenan, agar, utawa gelatine . Iki diproduksi ing negara-negara tilas Uni Soviet . [1] Jeneng sing diwenehake sawise dewa Yunani angin kulon cahya Zephyr nglambangake konsistensi hawa sing alus. [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ГОСТ-6441-96, Изделия кондитерские пастильные, общие технические условия (Interstate Standard 6441-96, Pastila type confectionery. General specifications, in Russian)
  2. "Зефир". Школьный этимологический словарь русского языка. Происхождение слов. Москва: Дрофа. 2004.