Yulia Rachman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Yulia Rachman
Yulia rachman.jpg
LairYulia Rachman
Pakaryanaktris
Taun aktif1997-saiki
BojoSuami Pertama (pegatan)
Demian Aditya
AnakKayla Aura Fabhian
Kiandra Aldya Arka
Sana jaringanwww.yuliarachman.com

Yulia Rachman (lair ing Bogor, 5 Juli 1977; umur 42 taun), iku ditepungi minangka juru main sinétron, présènter, modhèl, lan pelawak Indonésia.[1] Pisanan diweruhi masarakat nalika dhèwèké ngraih gelar Gadis Sunsilk 2000.[1]

Yulia tau benbrayanan karo pangusaha Luvie Triadi, nanging kudu pisah ing awal taun 2008.[1] Saka bebrayanan iku Yulia duwé anak kang dijenengi Kayla Aura Fabhian.[1] Saiki dhèwèké wis palakrama karo Demian Aditya, debus enom kang uga dadi pambawa acara ing stasiun TV.[2] Ing dina Jemuwah, tanggal 23 Oktober 2009, Yulia babaran anaké kang kaping loro ing RS Medistra.[1] Bayiné lanang, dijenengi Kiandra Aldia Arka.[1][2]

Karir[besut | besut sumber]

Yulia Rachman miwiti kariré dadi bintang modhèl lan présènter, sadurungé nyoba dadi bintang sinétron lan dadi bintang komèdhian.[1] Yulia nyoba kariré liwat ajang Top Guest Kalawarti Aneka 1992, kang wektu iku dhèwèké isih 15 taun.[1] Disusul mèluni pamilihan Cover Girl Kalawarti Mode 1995 lan Wajah Femina 1999, lan nanging akiré, dhèwèké menang ing ajang Gadis Sunsilk 2000.[1]

Prèstasi[1][besut | besut sumber]

  • Finalis Top Guest Kalawarti Aneka 1992
  • Finalis Cover Girl Kalawarti Mode 1995
  • Finalis Wajah Femina 1999
  • Gadis Sunsilk 2000

Sinétron[1][besut | besut sumber]

  • SERUNI (2001)
  • SAYANGI DIRIMU (2001)
  • CANDY CANDY PLONK (1999)
  • ANAK IBUKU 2 (2001)
  • GADIS PENAKLUK (1999)
  • PERKAWINAN
  • JELANGKUNG FUNKY (2001)
  • GADO-GADO BETAWI
  • NGELENONG YUK (2007)
  • GADIS MARATON (2005)
  • DI SINI ADA SETAN (2003)
  • DJAIL (2004)
  • BALIA UMUR 24 DI BALIK KLINIK

Présènter[1][besut | besut sumber]

  • Otista (SCTV)
  • Ekspresi Gaya Pelajar (EGP)
  • Playboy Kabel (SCTV)
  • Kisah Seputar Selebriti (KISS)
  • Infotaiment Anak Selebriti dan Selebriti Anak (INTAN)
  • Sepuluh Lagu Indonesia Terpilih (SPLIT)
  • Cabe Rawit (TPI)
  • Gerobak Rejeki (TPI)
  • Jelajah Jalan Raya (TRANS 7)
  • Espresso Weekend (ANTV)
  • Griya Unik (TRANS)
  • Bintang Lapangan Lifebuoy Shampoo (TPI)

Iklan[1][besut | besut sumber]

  • Rexona (1996)
  • Kijang (2000)
  • Redoxon (1999)
  • Telkomsel (2002)
  • Sunsilk (2000)
  • Close UP (1999)
  • Marimas (1991)

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m biografi yulia rachman diundhuh tanggal 8 Juli 2011
  2. a b berita yulia rachman diundhuh tanggal 8 Juli 2011