Yenny Rachman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Yenny Rachman
Yenny rachman 105.jpg
LairYenny Rachman
PakaryanAktris
Taun aktif1973-saiki
BojoBudi Prakoso (pegatan)
Niti Yudowahyo (pegatan)
Supradjarto

Yenny Rachman (lair 18 Januari 1959; umur 60 taun). Yenny Rahmawati ya iku salah sijiné pemeran filem Indonésia.[1] Yenny duwé katurunan Acèh lan Tionghoa-Madura.[1] Yenny miwiti kariré dadi bintang iklan, modhèl foto, lan pragawati wiwit umuré 14 taun.[1] Film kang sepisanan dibintangi Yenny ya iku filem kang judhulé Ita Si Anak Pungut.[1] Film iki digawé ing taun 1973.[1] Film iki digawé kanthi arahann Frank Rorimpandey.[1] Saliyané iku, Yenny Rachman uga main ing ing filem Rahasia Gadis kang digawé taun (1975).[1] Yenny Rachman uga nampa bebungah kang wujud Piala Citra kang cacahé loro ing FFI 1980.[1] Kasuksèsan iki lumantar filem kang judhulé Kabut Sutra Ungu kang digawé taun (1979).[1] Film iki digawé kanthi arahan sutradara Sjumandjaja.[1] Piala Citra kang sijiné ditampa lumantar filem kang judhulé Gadis Marathon (1981) arahan Chaerul Umam ing FFI 1982.[1]

Nalika akir taun 70-an Yenny ditepungi dadi salah siji bintang saka The Big Five (saliyané Roy Marten, Doris Callebaute, Yati Octavia lan Robby Sugara).[1] Yenny dibiji bisa dadi aktris kang isonan utawa multi talent.[1] Yenny dadi magnèt kang ngasilaké filem box office.[1] Aktingé uga bisa diaprésiasi karo kritikus.[1] Saka bakaté iki, Yeny Rrachman banjur dijenengi The Queen of Indonesian Cinema.[1] Jeneng iki diwènèhaké saka kalangan indhustri filem Indonésia kanggo Yenny Rachman.[2]

Sanajan wis ora aktif manèh main filem, nanging Yenny tetep aktif ing donyaning artis.[1] Lumantar kongrès PARFI 2006, Yenny kepilih dadi ketuwa umum organisasi aktor lan aktris filem Indonésia kanggo périodhe 2006-2010.[1] Yenny nggantèkaké Eva Rosdiana Dewi.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Profil di KapanLagi.com(diundhuh tanggal 13 Juli 2011)
  2. suarapembaruan.com(diundhuh tanggal 13 Juli 2011)