Yati Octavia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Yati Octavia
Yati octavia 043.jpg
Yati Octavia
Miyos (1954-10-24) Oktober 24, 1954 (umur 63)
Indonésia Jakarta
Pakaryan Aktris
Taun aktif 1972-saiki
Sisihan Syamsudin
Pangky Suwito
Yoga Raden Adriya Octaviano

Yati Octavia (lair ing Jakarta, 20 Oktober 1954; umur 63 taun) ya iku salah sijiné pemain filem sénior kang asalé saka Indonésia. Yati Octavia main filem ing éra 80-an. Yati iku bojoné pemain filem sénior Indonésia kang jenengé Pangky Suwito.

Nalika jaman emas filem Indonésia, Yati Octavia dadi artis kang paling laris lan paling larang.[1] Yati Octavia tau éntuk jejuluk si ratu filem.[1] Jejuluk iki amarga Yati Octavia duwé akèh penggemar.[1] Saben filem kang dibintangi honoré nganti punjul limang yuta.[1] Yati Octavia main filem bareng karo Roy Marten, Roby Sugara, Yenny Rachman lan Doris Callebaute.[1] Film kang paling misuwur ya iku filem kang judhulé Rahasia Perkawinan.[1] Nalika main filem iku, Yati Octavia gelem total main nganti nyukur rambuté nganti gundhul.[1]

Yati Octavia duwé anak lanang kang sepisanan saka bebrayané karo almarhum Syamsudin, anak iki jenengé Tesar.[1] Kajaba iku Yati Octavia uga nduwé anak kang cacahé telu saka bebrayané karo Pangky Suwito.[1] Nganti saiki, Yati Octavia isih kerep main ing filem-filem lan sinétron.[1]

Anaké Yati Octavia karo Pangky Suwito kang jenengé Raden Adriya Octaviano kang biyasa diundang Andri, palakrama karo wong wadon kang jenengé Rahmaniyah Fauziah kang biyasa diundang Nia.[2] Andri palakrama karo Nia nalika taun 2004.[2] Andri nduwé anak wadon saka bebrayané karo Nia kang jenengé Raden Ajeng Alika Nurazizah.[2] Ananging Andri lan Nia banjur pegatan ing taun 2006.[2] Sawisé pegatan, Andri lan Nia duwé masalah ngenani babagan hak asuh anak antarané mantan mantu lan maratuwa.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Yati Octavia.[1]

Sinétron[besut | besut sumber]

Sinétron kang dibintangi Yati Octavia.[1]

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan kang dibintangi Yati Octavia.[1]

Album[besut | besut sumber]

Album kang digawe Yati Octavia.[1]

  • Lagu Dangdut 1980-an

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n selebriti.kapanlagi.com(diundhuh tanggal 11 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e tempointeraktif.com(diundhuh tanggal 11 Juli 2011)