Xiaolongbao

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Xiaolongbao
Xiao Long Bao at Nanxiang Mantou Dian 1.jpg
Steamed xiaolongbao served in a traditional steaming basket
Jeneng liyanéXiaolong bao, xiao long bao, soup dumplings, xiaolong mantou, XLB
AjanganDim sum, xiaochi
Panggonan asalChangzhou, China
Tlatah utawa prajaJiangsu and Shanghai
Woworan pokokLeavened or unleavened dough, minced pork (or other meats), aspic
Buku masakan: Xiaolongbao  Médhia: Xiaolongbao
xiaolongbao
Jeneng Cina
Cina Prasaja 小笼包
Cina Padatan 小籠包
Werdi literallittle-basket bun
xiaolong mantou
Cina Prasaja 小笼馒头
Cina Padatan 小籠饅頭
Werdi literallittle-basket steamed dumpling
"little-basket steamed head"
Xiaolongbao
Nama Jepang
Kanji: 小籠包
Kana: ショウロンポウ
Hiragana: しょうろんぽう

Xiaolongbao ( /ˈʃlɒŋˌb/ ) iku jinis Chinese steamed bun ( baozi ) saka Jiangsu provinsi, utamané gadhah Wuxi lan Shanghai (Shanghai yaiku sadurungé minangka bagéan saka Provinsi Jiangsu). Ing basa Shanghain, dheweke dikenal minangka siaulon moedeu utawa gaya xiaolong mantous [1] amarga masarakat Wu Chinese - sing guneman nganggo definisi tradisional "mantou", sing nuduhake roti sing diisi lan ora diisi. Cara tradisional digawe ing xiaolong, yaiku salah sawijining jinis kranjang kukus pring cilik, [2] sing jenenge menehi jeneng. Xiaolongbao asring diarani jinis " pangsit ", nanging ora kudu bingung karo pangsit gaya Inggris utawa Amerika, uga karo jiaozi Tionghoa. Dheweke uga diarani pangsit sup ing negara-negara sing nganggo basa Inggris [3] amarga isine sup panas (mula kudu dipangan kanthi tliti).

Nggawe xiaolongbao ing Nanxiang Mantou Dian, Roppongi Hills

Referensi[besut | besut sumber]

  1. 古時面皮中有餡之物方稱爲饅頭。見曾维华,〈古代的馒头〉,《上海师范大学学报(哲学社会科学版)》1995年第2期,页157。
  2. Food Lover's Guide to the World: Experience the Great Global Cuisines. Lonely Planet Food and Drink. Lonely Planet Publications. 2014. p. 29. ISBN 978-1-74360-581-3. Dibukak ing November 5, 2016.
  3. Food Lover's Guide to the World: Experience the Great Global Cuisines. Lonely Planet Food and Drink. Lonely Planet Publications. 2014. p. 29. ISBN 978-1-74360-581-3. Dibukak ing November 5, 2016.