Wong Kurdhi ing Kanadha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wong Kurdhi ing Kanadha
Gunggung cacah jiwa
0Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "," ora dingertèni..Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "," ora dingertèni.11.685 (sènsus 2011)[1]
Tlatah mawa cacah jiwa akèh
Toronto, Montreal, Vancouver, Calgary, Edmonton
Basa
Basa Kurdhi, Basa Inggris Kanadha, Basa Perancis Kanadha, (uga bisa Basa Turki, Basa Arab, Basa Pèrsi lan Basa Syriac)
Agama
Islam (mayoritas Islam Sunni, minoritas Alevi), Yasidhisme, Zoroastrianisme (Dersim Alevi), lan ana sawenèh sing ngrasukYarsan, Wong Shabak lan Wong Kristen Kurdhi
Golongan ètnik magepokan
Wong Iran (Wong Yasidhi, Wong Zaza)

Wong Kurdhi ing Kanadha ngrujuk marang wong asli Kurdhi utawa katurunan Kurdhi sing dedunung ana ing Kanadha.

Wong Kurdhi ing Kanadha cacahé ana 11.685 wong[1] miturut Sènsus Kanadha ing taun 2011, lan akèh-akèhé dumadi wong Kurdhi saka Irak, ngluwihi cacahé wong Kurdhi saka Turki, saka Iran, lan saka Suriah.

Ing Kanadha, imigrasi wong-wong Kurdhi iki amarga anané Perang Iran-Irak, Perang Teluk lan Perang Sipil Suriah. Amarga iku, akèh wong Kurdhi saka Irak sing ngalih menyang Kanadha marga anané perang sing ora rampung-rampung lan panindhesan wong Kurdhi lan wong Shiite dening pamaréntah Irak.[2]

Kaya wong-wong Kanadha sing asalé saka Asia Kulon, wong Kurdhi ing Kanadha sacara resmi diwedharaké minangka visible minority, tanpa ngélingi rupané.[3][4]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]