Wikipedia:Artikel pilihan/2012 08

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lawang mlebu Masjid Agung Semarang Jawa Tengah

Masjid Agung Jawa Tengah kang uga diarani Masjid Agung Semarang yaiku salah sawijining masjid paling megah ing Indonesia. Masjid kanthi arsitèktur kang èndah iki wiwit dibangun nalika taun 2001 lan dadi ing taun 2006. Komplèks masjid yaiku gedhong utama ambane 7.669 m2 dene latare ambane 7.500 m2. Masjid Agung Jawa Tengah ana ing dalan Gajah Raya, ing Desa Sambirejo, Gayamsari, Semarang, Kecamatan Gayamsari, Semarang, Kutha Semarang. Masjid iki dibangun wiwit dina Jumat, 6 Septèmber 2002 kanthi dipasangé tiang pancang utawa saka sing sepisanan dèning Menteri Agama RI Prof. Dr. H. Said Agil Husen al-Munawar, KH. MA Sahal Mahfudz lan Gubernur Jawa Tengah, H. Mardiyanto. Pemasangan tiang pancang pisanan kuwi uga dirawuhi pitu duta besar saka negara-negara sahabat, ing antarané Arab Saudi, Uni Emirat Arab, Qatar, Kuwait, Mesir, Palestina, lan Abu Dhabi. Masjid iki bisa dienggo jamaah akèhé nganti 15.000 jamaah. Masjid iki diresmèkaké Presiden Republik Indonesia, Susilo Bambang Yudhoyono, ing taun 2006. Ing adicara peresmian, Bapak Presiden napak asmani watu prasasti sing dhuwuré 3,2 m lan abote 7,8 ton sing ana ing ngarep masjid. Prasasti iki digawé saka watu alam sing asalé saka lèrèng Gunung Merapi. Prasasti iki dipahat déning Nyoman M. Alim sing uga dipercaya nggawé miniatur candi Borobudur ing Minimundus, Vienna, Austria ing taun 2001.

Maos salajengipun..