Washi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sugiharagami (salah satu jinis washi)
Chiyogami

Washi (和紙?) utawa wagami iku dluwang sing digawé kanthi metodhe tradhisional ing Jepang. Dibandhingaké karo dluwang prodhuksi mesin, serat sajeroning washi luwih dawa saéngga washi bisa digawé luwih tipis, nanging tahan suwé (ora gelis lusuh utawa suwèk).

Prodhuksi washi kerep ora dapat ngebaki panjaluk konsumèn saéngga dadi larang regané. Ing Jepang, washi dipigunakaké sajeroning manéka jinis barang kerajinan lan seni kaya origami, shodō lan ukiyo-e. Washi uga kanggo rerenggan sajeroning agama Shinto, bahan patung Buda, bahan mèbel, alas sashimi sajeroning kemasan, bahan perlengkapan turu, bahan klambi kaya kimono, sarta bahan interior omah lan pelapis lawang surung. Washi kanggo bahan dhuwit dluwang saéngga dhuwit dluwang yèn misuwur kuwat lan ora gampang lusuh.

Pranala njaba[besut | besut sumber]