Washi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Sugiharagami (salah satu jinis washi)
Chiyogami

Washi (和紙?) utawa wagami iku dluwang sing digawé kanthi metodhe tradhisional ing Jepang. Dibandhingaké karo dluwang prodhuksi mesin, serat jroning washi luwih dawa saéngga washi bisa digawé luwih tipis, nanging tahan suwé (ora gelis lusuh utawa suwèk).

Prodhuksi washi kerep ora dapat ngebaki panjaluk konsumèn saéngga dadi larang regané. Ing Jepang, washi dipigunakaké jroning manéka jinis barang kerajinan lan seni kaya origami, shodō lan ukiyo-e. Washi uga dipigunakaké minangka hiasan jroning agama Shinto, bahan patung Buddha, bahan mèbel, alas sashimi jroning kemasan, bahan perlengkapan turu, bahan klambi kaya kimono, sarta bahan interior omah lan pelapis lawang surung. Washi dipigunakaké minangka bahan dhuwit dluwang saéngga dhuwit dluwang yèn misuwur kuwat lan ora gampang lusuh.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Washi&oldid=1000251"