Alas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Wana)
Sawijining alas ing Pulo San Juan, Amérika Sarékat.

Alas utawa wana iku kawasan kang dituwuhi wit-witan kang ketel. Kawasan-kawasan kaya iki ana ing tlatah-tlatah kang amba ing donya lan duwé fungsi minangka penampung karbon dioksida (carbon dioxide sink), habitat sato kéwan, modulator arus hidrologika, sarta panglestari lemah, lan minangka salah siji aspèk biosfér Bumi kang paling wigati.

Alas iku wangun kauripan kang kasebar ing donya. Kita bisa nemu alas ing laladan tropis lan ing laladan kang hawané anyep, ing dhataran cendhèk lan ing pagunungan, ing pulo cilik lan ing bawana gedhé.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]