Wadhuk Selarama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wadhuk Selarama
Koordhinat6°42′S 110°55′E / 6.700°S 110.917°E / -6.700; 110.917
JinisWaduk
Ambané tlatah kang kailèn banyu- km2 (- mi²)
Negara Indonésia
Ujur- kilomèter (- mi)
Alang kang gedhé dhéwé-kilomèter (- mi)
Amba-km2 (- mi²)
Rata-rata jero-mèter (- kaki)
Kang jero dhéwé-mèter (- kaki)
Isi-km3 (- mi³)
Dawané pasisir1-kilomèter (- mi)
Dhuwuré saka lemah-mèter (- kaki)
Pulo-
PadunungPathi
1 Dawané durung bisa kaukur kanthi akurat.

Wadhuk Selarama utawa Seloromo iku wadhuk sing dumunung ing pèrèng sisih wétan gunung Muria. Sacara administratif, wadhuk iki dumunung ing kecamatan Gembong kabupatèn Pathi Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Wadhuk iki digawé déning pamaréntah kolonial Walanda watara taun 1930. Ing sisih kulon wadhuk iki uga ana wadhuk Gunung Rawa sing adadi salah siji pangisi banyu menyang wadhuk iki.

Waduk sing sapérangan gedhé dumunung ing désa Gembong kecamatan Gembong kabupatèn Pathi iki, saiki dadi sumber panguripan tumrap désa Gembong lan saubengé. Saliyané minangka sumber banyu kanggo lahan pertanian (sawah) ing kecamatan Gembong lan kecamatan-kecamatan saubengé kaya Wedarijaksa, Juwana, Tlogowungu, lan Pathi uga dianggo lokasi pambudidayan iwak banyu tawa.

Dunungé sing ana ing tengah-tengah kutha krajan kecamatan saéngga gampang diaksès, ndadèkaké lokasi iki minangka salah siji papan wisata alternatif ing kabupatèn Pathi. Saliyané iku ing saubengé wadhuk kerep dianggo papan wisata kémah]].

Uga delengen[besut | besut sumber]