Via Vallen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Via Vallen
LairMaulidia Octavia
(1991-10-01) Oktober 1, 1991 (umur 32)
Surabaya, Jawa Timur, Indonesia
BangsaIndonesia
Jeneng liyaVia Vallen
PakaryanPenyanyi
Taun aktif2006 - saiki
Dhuwur165 cm (5 ft 5 in)
Wong tuwaMohammad Arifin (Bapa)
Rosida (Ibu)
Karir musik
GénreDangdut, Koplo, Pop
PirantiVokal
LabèlAscada Musik Indonesia
Musica Studio's
Sing magepokanSera

Maulidia Octavia utawa luwih dikenal minangka Via Vallen (lair ing Surabaya, 1 Oktober 1991; umur 32 taun) yaiku penyanyi dangdut saka Indonesia.

Via Vallen wis miwiti karire nalika umur 15 taun. Panjenenganipun wonten ing dunya hiburan Indonésia asring dipunanggep sami kaliyan Isyana Sarasvati amargi mirip kaliyan rupanipun.[1] Via Vallen nduweni penggemar saka pirang-pirang kutha sing dijuluki Vyanisty lan diresmikake tanggal 24 September 2010. Lan saiki nyolo karir kanthi rilis tembang pertama Via Vallen kanthi judul 'Selingkuh' ing awal tahun 2015 lan terus nggawe luwih kondhang karo para patresnan musik ing Indonésia.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Nampak Serupa, Meski Beda Genre Musik, Via Vallen Dibilang Mirip Isyana Sarasvati". Tribunnews.com.
  2. "Via Vallen Singkirkan Ayu Ting Ting?". Cumicumi.com.

Pranala njaba[besut | besut sumber]