Tzatziki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tzatziki
Cacik-1.jpg
JinisDip or soup
AjanganAppetizer, side dish, meze
Panggonan asalOttoman Empire
Hawa ajanganCold
Woworan pokokStrained yogurt, cucumbers, garlic, olive oil, salt, sometimes lemon juice, dill, mint, or parsley
VariasiWith strained or diluted yoghurt and other herbs and vegetables
Buku masakan: Tzatziki  Médhia: Tzatziki

Tzatziki, cacık utawa tarator yaiku celup, sup, utawa saos sing ditemokake ing masakan Eropa Tenggara lan Timur Tengah.   Iki digawe saka yogurt saring asin utawa yogurt encer [1] dicampur karo timun, bawang putih, uyah, lenga zaitun, kadang nganggo cuka utawa jus lemon, lan ramuan kayata dill, mint, peterseli lan thyme . [2] [3] [4] Umume disajikake minangka panganan pembuka adhem ( meze ) utawa sajian .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "TÜRK DİL KURUMU". tdk.gov.tr. Archived from the original on 17 December 2014. Retrieved 5 February 2015.
  2. "Eva's Classic Greek Tzatziki SauceThursday for Dinner - Cooking Videos of Family Recipes - Thursday for Dinner - Cooking Videos of Family Recipes". Thursday for Dinner - Cooking Videos of Family Recipes. Archived from the original on 3 January 2015. Retrieved 5 February 2015.
  3. Grigson, Jane; Yvonne Skargon (2007). Jane Grigson's Vegetable Book. U of Nebraska P. pp. 239–40. ISBN 978-0-8032-5994-2. Retrieved 27 July 2010.
  4. "Eva's Classic Greek Tzatziki Sauce". Thursday for Dinner - Cooking Videos of Family Recipes. Archived from the original on 3 January 2015. Retrieved 5 February 2015.