Tupac Shakur

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Drawing of Tupac Shakur.jpg
Shakurin patsas MARTa Herford -museon pihalta, Herford, Saksa.
Graffitit Shakurista ja Thug Lifesta Manenbergissä Kapkaupungissa.
Tupac Shakur
Paraban 2Pac, Makaveli
Saka Oakland, California, Amerika Serikat[1]
Los Angeles, California, Amerika Serikat[2]
Génre Hip hop
Pakaryan Rapper, penulis lagu, Aktor, Produser, penyair, Aktivis
Mangsa akarya 1988 – 1996
Labèl Interscope, Death Row, Amaru
Sing magepokan Digital Underground, Danny Boy, Outlawz, Johnny "J", Big Syke, Snoop Dogg, Dr.Dre, Tha Dogg Pound, E-40, Nate Dogg, Above The Law, Mc Breed, Young Noble
Sana jaringan [1]

Tupac Amaru Shakur (lair ing New York City, New York, Amerika Serikat, 16 Juni 1971 – pati di Las Vegass, Nevada, Amerika Serikat, 13 September 1996 ing yuswa 25 taun; terlahir kaliyan asma Parish Lesane Crooks[3]) inggih punika tiyang rapper, aktor, aktivis, lan penyair saking AS. Piymbakipun nggadahi asma samaran 2Pac, Makaveli, lan 'Pac. Ing Guinness Book of World Records piyambakipun dipuntèpang dados rappèr tersuksès dunia, amargi piyambakipun sadè langkung saking 73 yuta album ing donya, kalébèt 44,5 yuta ing AS. Kebanyakan lagu Shakur dipunsèrat ngènai kekèrasan ing ghetto, rasisme, prèkawis sosial, lan kadang pertengkarannya kaliyan rapper sanès.

Piyambakipun dipunlahirakèn ing New York City ananging gantos ing California ing taun 1988. Ing taun 1990, piyambakipun dipunrèkrut dados backup dancer kanggè kelompok Digital Underground. Album kawiwitanipun, 2Pacalypse Now, angsal pujian lan kecaman amargi lirikipun ingkang kontroversial. Ing taun 1993 piyambakipun dipuntuduh memperkosa seorang wanita lan diadili. Sedinten sakdèrèngipun keputusan dipunwaosakèn, piyambakipun dipuntembak 5 kali ing Manhattan lan terluka berat. Shakur mencurigai pinten-pinten tiyang ing industri musik rap lan hal punika ngawali East Coast-West Coast feud. Setelah njalani hukuman selama 11 wulan, Shakur dibebaskan saking penjara kaliyan denda ingkang dipunbayar déning Marion "Suge" Knight, CEO saking Death Row Records. Dados imbalanipun Shakur kedhah ngrilis 3 album saking label kasebut, kaliyan album kelimanya, All Eyez on Me, dipunhitung dados 2 album. Ing 7 September 1996, Shakur dipuntembak 4 kali ing sebuah drive-by shooting ing Las Vegas, Nevada. Ing 13 September 1996, enem dinten salsampune dipuntembak, Shakur tewas amargi kegagalan pernapasan lan gagal jantung ing University Medical Center, Las Vegas.

Diskografi[besut | besut sumber]

Film dokumentasi[besut | besut sumber]

Buku biografi[besut | besut sumber]

Buku sajak[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Tupac Interviews". thuglifearmy.com. Retrieved 2008-07-10. 
  2. ^ http://www.encyclopedia.com/doc/1G1-19813574.html
  3. ^ Joseph, J. Tupac Shakur Legacy. Atria Books, ISBN-13 978-0-7432-9260-3 hal. 9, 2006

Pranala luar[besut | besut sumber]

{{bio-stub))

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tupac_Shakur&oldid=997657"