Menyang kontèn

Tokyo Electric Power Company

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Tokyo Electric Power Company Holdings, Incorporated[1]
Native name
東京電力ホールディングス株式会社
Tōkyō Denryoku Hōrudingusu kabushiki gaisha
TypePublik KK
TYO: 9501
IndustryPanyedhiya listrik
PredecessorThe Tokyo Electric Light Company, Inc. (didegaké ing taun 1883)
FoundedTokyo, Jepang (1 Mèi 1951 (1951-05-01))
Headquarters
Chiyoda, Tokyo
,
Jepang
Area served
Tokyo, Kanagawa, Saitama, Chiba, Tochigi, Gunma, Ibaraki, Yamanashi, lan Shizuoka wétan
ServicesPembangkit listrik, transmisi, lan distribusi
ParentNuclear Damage Compensation and Decommissioning Facilitation Corporation Edit this on Wikidata
Subsidiaries
Websitewww.tepco.co.jp

Tokyo Electric Power Company Holdings, Incorporated[1] (Jepang: 東京電力ホールディングス株式会社 Tōkyō Denryoku Hōrudingusu kabushiki gaisha?), uga dikenal minangka Toden (東電 Tōden?) utawa TEPCO, yaiku perusahaan induk utilitas listrik Jepang sing nglayani wilayah Kanto Jepang, Prefektur Yamanashi, lan sisih wétan Prefektur Shizuoka. Wilayah iku kalebu Tokyo. Kantor pusaté ana ing Uchisaiwaicho, Chiyoda, Tokyo, lan kantor cabang internasional ana ing Washington, D.C., lan London.

Sajarah[besut | besut sumber]

Sektor listrik Jepang sing dinasionalisasi ing taun 1939 kanggo nyiapake perang total (Perang Pasifik), diprivatisasi ing taun 1951 kanthi prentah saka pasukan pendhudhukan AS/Sekutu, nggawe sangang monopoli sing diduweni swasta sing diwenehake dening pemerintah, siji ing wilayah tartamtu; iki klebu TEPCO.[2][3] Tokyo Electric Power Co., Inc. didegaké kanthi nyusun ulang Kanto Haiden lan Nippon Shuden, sing didegaké liwat integrasi jaman perang.

Ing taun 1950-an, tujuan utama perusahaan yaiku kanggo nggampangake pemulihan kanthi cepet saka karusakan infrastruktur Perang Donya II. Sawise periode pemulihan, perusahaan kasebut kudu nggedhekake kapasitas pasokan kanggo nyukupi pertumbuhan ekonomi negara kanthi cepet kanthi ngembangake pembangkit listrik bahan bakar fosil lan jaringan transmisi sing luwih efisien.

Ing taun 1960-an lan 1970-an, perusahaan ngadhepi tantangan nambah polusi lingkungan lan guncangan lenga. TEPCO wiwit ngatasi masalah lingkungan liwat ekspansi jaringan pembangkit listrik sing nganggo bahan bakar LNG uga luwih gumantung marang pembangkit listrik tenaga nuklir. Unit nuklir pisanan ing pembangkit listrik tenaga nuklir Fukushima Dai-ichi (Fukushima I) wiwit dioperasikake ing 26 Maret 1971.

Sajrone taun 1980-an lan 1990-an, panggunaan AC lan peralatan IT/OA sing nyebar nyebabake jurang antarane panjaluk listrik awan lan wengi. Kanggo nyuda kapasitas generasi keluwih lan nambah pemanfaatan kapasitas, TEPCO ngembangake pembangkit listrik tenaga hidroelektrik sing dipompa lan ningkatake unit panyimpenan termal.

Anyar-anyar iki, TEPCO dijangkepi nduweni peran penting kanggo nggayuh target Jepang kanggo ngurangi emisi karbon dioksida miturut Protokol Kyoto. Uga ngadhepi kesulitan sing ana gandhengane karo tren deregulasi ing industri listrik Jepang uga tuwuhing panjaluk listrik sing sithik. Ing cahya saka kahanan iki, TEPCO ngluncurake kampanye promosi dodolan ekstensif disebut 'Switch!', mromosiaken omah kabeh listrik supaya loro-lorone entuk panggunaan kapasitas pembangkitan sing luwih efisien uga ngurangi pangsa pasar perusahaan gas.

Anak perusahaan utama[besut | besut sumber]

Amarga Tokyo Electric Power Company Holdings, Inc. minangka perusahaan induk, ana sawetara anak perusahaan sing diduweni kabeh.[4]

Pembangkit listrik[besut | besut sumber]

Nuklir[besut | besut sumber]

Jeneng Lokasi Jumlah unit Kapasitas Generasi (MW)
Fukushima Daiichi Nuclear Power Plant 22 Kitahara, Mezawa, Okuma Town, Futaba County, Fukushima 6 (3 rusak ora bisa didandani, 1 rusak parah lan 2 rusak entheng sawise lindhu lan tsunami 2011) + 2 (dibatalake ing tataran rencana kertas) 4.696 (dilereni permanen)
Fukushima Daini Nuclear Power Plant 12 Obamatsukuri, Namikura, Narawa Town, Futaba County, Fukushima 4 (dilereni)[5] 4.400 (ora lumaku)
Kashiwazaki-Kariwa Nuclear Power Plant 16-46 Aoyama-Cho, Kashiwazaki City, Niigata 7 (dilereni)[5] 7.965 (ora lumaku)

Ing Maret 2008, Tokyo Electric ngumumake yen wiwitan operasi saka papat reaktor tenaga nuklir anyar bakal ditundha setaun amarga nggabungake penilaian tahan lindhu anyar. Unit 7 lan 8 saka pabrik Fukushima Daiichi saiki bakal beroperasi komersial ing Oktober 2014 lan Oktober 2015. Nanging, sawise krisis nuklir 2011, rencana kasebut dibatalake.[6] Miturut kertas peraturan resmi TEPCO, wiwitan operasi Higashidori ditulis minangka 'Durung ditemtokake'.[7]

Bahan bakar fosil[besut | besut sumber]

Jeneng Lokasi Unit Kapasitas (MW)
Hirono Power Station Hirono-Cho, Futaba, Fukushima 5 (operasional) + 1 (lagi digawé) 3.800 (operasional) + 600 (lagi digawé)
Hitachinaka Power Station 768-23 Terunuma, Toukai, Naka, Ibaraki 2 (operasional) 2.000 (operasional)
Kashima Power Station 9 Higashi-Wada, Kamisu City, Ibaraki 6 (operasional) + 1 (lagi digawé) 4.400 (operasional) + 1.248 (lagi digawé)
Chiba Power Station Soga-Machi, Chiba City, Chiba 2 (operasional) + 1 (lagi digawé) 2.880 (operasional) + 1.500 (lagi digawé)
Goi Power Station 1 Goi-Kaigan, Ichihara City, Chiba 6 (operational) 1.886 (operasional)
Anegasaki Power Station 3 Anegasaki-Kaigan, Ichihara City, Chiba 6 (operasional) 3.600 (operasional)
Sodegaura Power Station 2-1 Nakasode, Sodegaura City, Chiba 4 (operasional) 3.600 (operasional)
Futtsu Power Station 25 Shintomi, Futtsu City, Chiba 4 (operasional) 5.040 (operasional)
Shinagawa Power Station 5-6-22 Higashi-Shinagawa, Shinagawa, Tokyo 1 (operasional) 1.140 (operasional)
Oi Thermal Power Station 1-2-2 Yashio, Shinagawa, Tokyo 3 (operasional) 1.050 (operasional)
Kawasaki Power Station 5-1 Chidori-Cho, Kawasaki, Kawasaki City, Kanagawa 1 (operasional) + 1 (lagi digawé) 2.000 (operasional) + 1.420 (lagi digawé)
Higashi Ogishima Power Station 3 Higashi-Ogishima, Kawasaki, Kawasaki City, Kanagawa 2 (operasional) 2.000 (operasional)
Yokohama Power Station 11-1 Daikoku-Cho, Tsurumi, Yokohama City, Kanagawa 4 (operasional) 3.325 (operasional)
Minami Yokohama Power Station 37-1 Shin-Isogo-Cho, Isogo, Yokohama City, Kanagawa 3 (operasional) 1.150 (operasional)
Yokosuka Thermal Power Station 9-2-1 Kurihama, Yokosuka City, Kanagawa 4 (operasional) + 4 (cadangan) 874 (operasional) + 1.400 (cadangan)

Hidro[besut | besut sumber]

TEPCO nduwe total 160 pembangkit listrik tenaga banyu kanthi total kapasitas 8.520 MW.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Articles of association for TEPCO" (PDF).
  2. Saiki, Jepang duwe 10 perusahaan listrik regional, kalebu Okinawa electric power. Nanging Okinawa dikuwasani AS nganti taun 1972.
  3. "When it comes to mighty TEPCO, pride goes before the fall". Japan Times. 17 Mèi 2011.
  4. "Introducing a holding company system balancing both responsibility and services". Dibukak ing 29 Juni 2017.
  5. a b "All 17 of TEPCO's N-reactors now halted".
  6. "New Japanese nuclear power reactors delayed".
  7. "The Outline of the Fiscal Year 2013 Electricity Supply Plan" (PDF). 28 Maret 2013. Dibukak ing 8 Mèi 2013.

Pranala njaba[besut | besut sumber]