Tisu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tisu

Tisu ya iku kertas alus kang gampang nyerep cuwèran uga gampang dibuwang.[1] Kagunan Tisu kang duwé mupangat kanggo ngelapi kringet ing rai utawa njaga kasehatan rai saka regetan.[1] Wagun tisu bisa didol lan ditemoni kanthi bungkus kang aneka warna salah sijiné bungkus kang umum ya iku wangun kothak uga ana wangun liyané.[1].Gunané tisu ya iku

  • kanggo ngelapi regedan kang metu saka irung.[1]
  • kena kanggo lap kringet lan regedan.[1]
  • Tisu uga digunakaké sawisé mangan, ancasé kanggo ngelapi sisa panganan kang némplék ing tangan, ing lambé lan ing klambi.[1]

Jinis tisu bisa dipengkar dumadi ana ya iku tisu teles lan tisu garing.Tisu tekes ya iku.[1] Tisu téles ya iku jinisé tisu kang lembab, uga nagandut banyu kang ana ing sajeroning tisu.[1] Tisu iki ancasé supaya saya resik yèn kanggo ngelap.[1] Ana uga tisu garing, tisu iki kertasé pancén garing ora ana banyuné.[1] Miturut gunané tisu uga warna-warna jinisé, kaya ta tisu kang kanggo mangan,tisu toilét ya iku tisu kang kanggo ngelap sawisé bebuwang.[2]

Tisu toilet[besut | besut sumber]

Ana uga tlatah-tlatah ing Indonésia kang nggunakaké tisu toilét uga akèh kang digunakaké ing warung-warung makan lan wis dadi kaanan kang biyasa.[2] Tisu toilét malah digunanaké uga saka omah mangan kang wujudé warung ing pinggir dalan nganti rumah makan kang lumayan gedhé.[2] Tisu roll iki minangka nggenténi fungsi serbét utawa napkin.[2] Alasané amarga tisu roll utawa tisu toilet iki regané murah lan gulungané uga kandel.[2] Tisu iki dianggep luwih irit lan awét.[2] Saliyané iku tisu rol uga gampang tinemu ing toko-toko.[2] Nanging tisu iki ora cocog yèn minangka lap sawisé mangan.[2] Awit tisu iki minangka lap nalika rampung bebuwang ing kamar mandi utawa WC.[2] Gunané tisu toilét ya iku kanggo ngresiki sawisé bebuwang ing kamar mandi.[2] Tisu toilét digawé luwih alus supaya gampang ngresep lan ajur supaya bisa ajur ing njero tangki utawa sapiteng.[2] Tisu toilet uga kena dadi lap barang-barang kaya ta méja, pawon, kursi lan liya-liyané, nanging tisu iki ora pas yèn kanggo ngresiki lambé lam rai sawisé mangan.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j artikata.com(dipunundhuh tanggal 24 Juni 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l ékonomi.kompasiana.com(dipunundhuh tanggal 24 Juni 2011)