Tèritori jaban rangkah Prancis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Artikel iki bagéan saka seri bab:
Pamérangan Administratif Prancis

(klebu: Region jaban rangkah)

(klebu: Departemen jaban rangkah)

Komunitas kutha
Komunitas Aglomerasi
Komunitas komun
Klompok ''Aglomerasi'' anyar

Associated communes
Municipal arrondissements

"Kolèktifitas jaban rangkah"
Sui generis kolèktifitas
"Negara jaban rangkah"
Teritori jaban rangkah
Pulo Clipperton

Tèritori jaban rangkah (Basa Prancis: Territoire d'outre-mer utawa TOM) iku pamérangan administratif Prancis lan wektu iki mung ditujokaké marang Dharatan Antarktika lan Kidul Prancis.

Pamérangan iki béda karo departemen jaban rangkah (Basa Prancis: Département d'outre-mer utawa DOM), nanging amarga sawetara anggepan umum, DOM, TOM lan wewengkon jaban rangkah liyané sing duwé status liya kerep dianggep kanthi sakabèhané minangka DOM/TOM. Béda karo wewengkon jaban rangkah Britania, wewengkon-wewengkon mau minangka pérangan integral saka Républik Prancis.

Tilas tèritori jaban rangkah[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]