Tembung argumentasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tembung argumentasi asalé saka tembung sing tegesé alesan.Argumrntasi ya iku jinis karangan kang mènèhi alesan kang kuat kanggo njejegake panemuane utawa kanggo nulak penemune liyan. jinis karangan iki wujudake kahan kang kanthi bukti-bukti kang nyata. Karangan argumentasi duwé ancas kanggo ngyakinake sing maca, mula sikantheni bukti-bukti supaya nguatake panemu kang diandharake.

Ciri-ciri karangan argumentasi[besut | besut sumber]

  • Nggunakake basa kang lugu (denotasi)
  • Ngandharake kanyatan lan dibuktekake kanthi fakta
  • Alesane kuwat
  • Tujuane supaya pamaos gelem nampa panemune
  • Analisis kanthi rasional

Langkah-langkah nulis argumentasi[besut | besut sumber]

  • Nemtokake tema lan tujuan
  • Ngumpulske bahan utawa data
  • Nggawe ngengrengan karangan (kerangka karangan)
  • Ngembangke ngengrengan dadi karangan.