Taman Astana Osaka

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Taman Istana Osaka
Taman Istana Osaka saking sisih kulon
Kebun

Taman Astana Osaka (大阪城公園 Ōsakajō-kōen?) inggih menika papan awujud taman ingkang mapan wonten ing sakiwa tengenipun Astana Osaka, kutha Osaka, Jepang. Taman menika dipunbikak nalika 6 November 1931 kanthi wiyar 106.7 hektar [1]. Ing kawasan taman menika wonten Astana Osaka ingkang dipunbangun déning Toyotomi Hideyoshi. Papan menika naté dados médan tempur lajeng ingkang dipunwastani Pertempuran nalika mangsa Panas Osaka. Fasilitas kesenian lan olahraga ing kawasan menika awujud gedung konser musik kanthi nama Osaka-Jo Hall, ruang konser alam, lapangan bisbol, rugby, lan ugi sepak bola [2] .

Wonten ing tengahing taman ingkang dados papan paling inggil wonten menara utama inggih menika Astana Osaka ingkang ginanipun menika minangka muséum. Saking nginggil menara Astana Osaka para wisatawan saged ninggali kawontenan kutha Osaka ingkang mapan wonten ing dataran andhap Osaka, Gunung Ikoma, lan Teluk Osaka. Tasih ing kawasan taman ugi wonten muséum perdamaian Peace Osaka lan Taman Nishinomaru [2].

Taman Astana Osaka menika kathah tetuwuhan kadosta wit sakura, ume (prem Prunus Mume) lan persik ingkang mekrok saben wiwitan mangsa semi. Festival sekar seruni kalebet adicara taunan saben mangsa gugur ingkang dipunwontenaken ing sikiling menara utama astana. Ing bagéyan sanèsipun taman wonten Taman Tradisional Jepang kanthi kolam lan kembang seroja sarta macem-macem taneman hortensia [2].

Astana Osaka[sunting | Sunting sumber]

Menara Utama Astana Osaka
Astana Osaka

Astana Osaka (大阪城 Ōsaka-jō?) inggih menika astana ingkang mapan wonten ing Taman Astana Osaka, distrik Chuo-ku, kutha Osaka, Jepang. Astana Osaka mapan wonten ing wewengkon paling ler dhaérah Uemachi, mapan wonten ing papan ingkang paling inggil tinimbang wilayah ingkang wonten ing sakiwa tengenipun dhaérah menika. Astana Osaka kalebet bangunan tilaran budaya ingkang dipunjagi déning pamarèntah Jepang. Menara utami Astana Osaka ingkang inggil menika dados simbolipun kutha Osaka. Astana Osaka menika dipunginakaken minangka astana lan ugi bèntèng saking zaman Azuchi Momoyama dumugi ingzaman Edo. Astana Osaka ingkang wonten samenika kapérang dados menara utama ingkang dipunjagi déning kalih tembok inggil ingkang dipunubengi parit, parit ingkang bagéyan jero (Uchibori) lan parit ingkang bagéyan njawi (Sotobori).

Cathetan suku[sunting | Sunting sumber]

  1. ^ "Ōsaka-jō kōen". Asosiasi Pertamanan dan Olahraga kota Osaka. http://www.ocsga.or.jp/osakapark/hfm_park/02osakajo/.
  2. ^ a b c [1], Indahnya Istana Taman Osaka (dipun-akses tanggal 24 November 2012).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Taman_Astana_Osaka&oldid=835477"