Tabbouleh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tabbouleh
Flickr - cyclonebill - Tabbouleh.jpg
Tabbouleh
AjanganSalad
Panggonan asalLebanon and Syria
Tlatah utawa prajaLevant, Middle East
Hawa ajanganCold
Woworan pokokParsley, tomato, bulgur, onion, olive oil, lemon juice, salt
VariasiPomegranate seeds instead of tomato
Buku masakan: Tabbouleh  Médhia: Tabbouleh

Tabbouleh ( Arab: تبولة‎‎ tabūla ; uga tabouleh, tabbouli, tabouli, utawa taboulah ) minangka salad vegetarian Levantine sing umume digawe saka peterseli sing dicincang, karo tomat, mint, bawang, bulgur (direndhem, ora dimasak), lan dibumbui karo minyak zaitun, jus lemon, uyah lan mrico manis . Sawetara variasi nambah salad, utawa nggunakake semolina tinimbang bulgur . [1]

Tabbouleh biasane dadi bagean saka mezze ing jagad Arab. Popularitas tuwuh ing budaya Barat

. [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Oxford Companion to Food, s.v. tabbouleh
  2. Zelinsky, 2001 p. 118.