Tèh mint Maghrebi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Teh mint Maghrebi ing Maroko

Maghrebi teh mint ( Arab: الشاي المغربي بالنعناع‎, salin aksara aš-šhāy al-maghrebi bin-na'nā'‎  ; [1] Moroccan Arabic  ; Berber languages ), uga dikenal minangka teh mint Maroko, [2] [3] [4] [5] minangka teh ijo sing disiyapake nganggo godhong tombak lan gula, tradhisional kanggo wilayah Greater Maghreb (negara-negara Afrika Lor-kulon Maroko, Algeria, Tunisia, Libya, lan Mauritania ). Wiwit saiki nyebar ing saindenging Afrika Lor, bagean-bagean ing Sahel, Prancis lan negara Arab . Sing ana gandhengane paling cedhak karo Maroko lan ing basa Spanyol mung dikenal kanthi jeneng "Teh Moor", té moruno . Minuman sing padha disiapake ing Spanyol nanging biasane digawe adhem kaya teh es nalika musim panas, tinimbang panas ing taun.

Teh Mint minangka pusat urip sosial ing Maghreb. [6] Sajian bisa awujud upacara, apamaneh nalika siyap kanggo tamu. Teh iki biasane digawe dening kepala pria ing kulawarga lan ditawakake tamu minangka tandha keramahan. Biasane, paling ora telung gelas teh diwenehake. [7] Teh teh dikonsumsi sedina muput minangka kegiyatan sosial. [8] [9] Tukang tombak asli Nana duwe aroma sing jelas, tajam, lan lembut, lan minangka mint sing biasane digunakake ing teh mint Maghrebi. Hibrida lan kultivasi spearmint liyane, kalebu yerba buena, sok-sok digunakake minangka sulih kanggo mint mint. Ing Maroko, teh mint kadhang wangi karo jamu, kembang, utawa banyu kembang oranye. Ing mangsa adhem, dheweke nambah akeh tanduran anget kayata mint pennyroyal lan wormwood .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. هي, مجلة (2020-02-24). "ما هي فوائد الشاي المغربي". مجلة هي (ing basa Arab). Dibukak ing 2020-03-17.
  2. "Touareg Tea - Morocco's Favorite Beverage". RIVERTEA. Dibukak ing 2016-10-21.
  3. Saharan Crossroads: Exploring Historical, Cultural, and Artistic Linkages. Tara F. Deubel, Scott M. Youngstedt, Hélène Tissières. Page 185. Date: 22-10-2016.
  4. "How to Make the Perfect Pot of Moroccan Mint Tea". About.com Food. Dibukak ing 2016-10-21.
  5. "The Art of Moroccan Mint Tea and How to Brew It". Organic Authority. Dibukak ing 2016-10-21.
  6. "Tea in Morocco: 'It's in the blood'" (ing basa Inggris). 2014-10-21. Dibukak ing 2019-06-09.
  7. "Authentic Moroccan Mint Tea Recipe (from my Mother Cookbook)". Moroccan Zest (ing basa Inggris). 2018-05-29. Dibukak ing 2018-09-19.
  8. Richardson, James (1860). Travels in Morocco. Charles J. Skeet.
  9. Wharton, Edith (1920). In Morocco. Oxford: JB. ISBN 1515420566.