Sunan Ngudung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sunan Ngudung utawa Sunan Undung (lair: ? - séda: 1524) iku siji tokoh Islam anggota Walisanga sing uga dadi imam Masjid Demak nalika jaman pamaréntahan Sultan Trenggana. Naskah-naskah babad nyaritaké yèn Sunan Ngudung séda sajeroning paprangan nglawan Krajan Majapait.

Asal-Usul[besut | besut sumber]

Jeneng asli Sunan Ngudung ya iku Radèn Usman Haji, putra Sunan Gresik kangmasé Sunan Ampel. Kanthi mangkono Sunan Ngudung iki isih sadulur sepupu saka Sunan Bonang. Sunan Ngudung nikah karo Nyi Ageng Maloka putri Sunan Ampèl. Saka pernikahan mau lair Radèn Amir Haji, sing uga ajeneng Jakfar Shadiq alias Sunan Kudus.

Sunan Ngudung diangkat dadi imam Masjid Demak nggantèni Sunan Bonang watara taun 1520. Saliyané iku Sunan Ngudung uga kagabung dadi anggota dhéwan Walisanga, ya iku siji majelis dhakwah agama Islam ing Pulo Jawa.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Kapustakan[besut | besut sumber]

  • H.J.de Graaf dan T.H. Pigeaud. 2001. Karajan Islam Pertama di Jawa. Terj. Jakarta: Pustaka Utama Grafiti