Sujebi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sujebi karo banchan.

Sujebi ya iku jinis sup pangsit kang digawe saka godhogan sup kaldu karo adonan glepung gandum kang rada kanthil.[1][2] Adonan kang wis diwangun cilik-cilik dilebokake ing jangguk (sup saus kecap) utawa miyeokguk (sup rumput laut) lan bisa ditambahi bahan-bahan kaya ta labu, kenthang, kimchi jinis-jinis liyané.[1] Tradisi sujebi dirasakake nalika mangsa panas ingKoréa.[1] Para tani kang mlarat, ngosumsi nalika persediaan beras lan jewawute wi entek lan wong-wong kang ekonomine ana padha ngonsumsi sujebi.[1] Saliyané iku ing festival Chilseok tanggal 7 wulan kaping 7, wong Koréa ngonsumsi bahan panganan saka gandum amarga sawisé tanggal iki dipercaya kabèh gandum bakal duwé kualitas apik[1]

Cathetans suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e An Illustrated Guide to Korean Culture-233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. k. 86. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. Hearty Sujebi in Samcheong-dong, koreatimes. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.