Miyeokguk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Miyeokguk, sup rumput laut.

Miyeokguk utawa sup miyeok (미역국) ya iku sup kas Korea kang digawé saka miyeok (rumput laut coklat;Undaria pinnatifida).[1] Sup miyeok digawé saka godhokan kaldu balung sapi lan diwenehi kecap.[1] Miyeok Korea kang diasilake saka laut duweni kuwalitas apik lan biyaane dipangan nalika garing.[1] Tradisine wong Korea menehi sup rumput laut marang ibu kang lagi nglairake amarga dipercaya miyeok ngandhut bahan kang bisa nambah kandungan asi.[1] Saliyane iku tradisi mangan sup miyeok uga ditindakake nalika ulang tahun.[1][2] Biyen bapak mertua kang ngenteni putune lair bakal tuku miyeok kang paling apik ing pasar.[1] Wujud miyeok kang dawa lan amba ya iku kang paling digoleki.[1] Sawise tuku dhèwèké bakal gawa bali miyeok mau kanthi dipikul ing geger nganggo tali dami supaya ora remuk.[1] Tali dami dipercaya bisa nangkal gangguan arwah jahat.[1] Saliyane iku, yèn miyeok mau tugel calon ibu bakal kesusahan nglairake anake.[1]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. k. 25. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. ^ (en)Korean Food: Soups, lifeinkorea. Diundhuh tanggal 3 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Miyeokguk&oldid=1097387"