Miyeokguk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Miyeokguk, sup rumput laut.

Miyeokguk utawa sup miyeok (미역국) ya iku sup kas Koréa kang digawé saka miyeok (rumput laut coklat;Undaria pinnatifida).[1] Sup miyeok digawé saka godhokan kaldu balung sapi lan diwènèhi kecap.[1] Miyeok Koréa kang diasilake saka laut duwé kuwalitas apik lan biyaane dipangan nalika garing.[1] Tradisine wong Koréa mènèhi sup rumput laut marang ibu kang lagi nglairaké amarga dipercaya miyeok ngandhut bahan kang bisa nambah kandhutan asi.[1] Saliyané iku tradisi mangan sup miyeok uga ditindakake nalika ulang taun.[1][2] Biyèn bapak mertua kang ngenteni putune lair bakal tuku miyeok kang paling apik ing pasar.[1] Wujud miyeok kang dawa lan amba ya iku kang paling digoleki.[1] Sawisé tuku dhèwèké bakal gawa bali miyeok mau kanthi dipikul ing geger nganggo tali dami supaya ora remuk.[1] Tali dami dipercaya bisa nangkal gangguan arwah jahat.[1] Saliyané iku, yèn miyeok mau tugel calon ibu bakal kesusahan nglairaké anaké.[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. k. 25. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. ^ Korean Food: Soups, lifeinkorea. Diundhuh tanggal 3 Juni 2010.