Stadion Juventus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Infobox stadium

Stadion Juventus (sadèrèngipun dipuntèpang kaliyan sama Juventus Arena) inggih punika sebuah asma stadion sepak bola ing Torino, Piemonte ingkang dados stadion tuan rumah kanggé tetandhingan klub sepak bola Juventus.[1] Stadion punika resmi dipunbikak ing 8 September 2011 lan gadhah kapasitas 41.000 penonton.[2] Stadion punika dipunyasa ing inggil lahan tilas Stadion Delle Alpi. Pintèn-pinten bèntènipun antawis stadion sadèrèngipun kaliyan stadion ingkang ènggal, antawis jarak tribun ingkang cèrak kaliyan lapangan, inggih punika sawatawis 7,5 mèter.[2] Sementara jarak grandstand utama stadion punika gadhah jarak sekitar 49 mèter saking lapangan. Stadion Juventus punika mèndhèt modhèl saking stadion-stadion ing Inggris.[2]

Latar belakang[besut | besut sumber]

Stadion kandang Juventus sadèrèngipun inggih punika Stadion Delle Alpi dipunengge ing taun 1990 kanggé dados tuan rumah tetandhingan Piala Dunia FIFA 1990.[3] Kepindahan klub ing Delle Alpi saking stadion sadèrèngipun ya iku Stadion Comunale dipunanggep kontroversial ing wanci punika.[3] Kepindahan Juventus ke Delle Alpi juga dipunjangkepi kritik amargi jarak pandang saking tribun penonton ing lapangan dpunianggep langkung tebih lan nyulitaken kanggé penonton ingkang dateng ngantos dados Juventus ing wanci punika justru langkung kathah ingkang nonton saking giyaran langsung télévisi.[3] Kapasitas Delle Alpi inggih punika 67.000 kursi ananging namung setengah mawin ingkang asring kaisi saben Juventus main ing ngriku.[3] Juventus lajeng tumbas Delle Alpi saking Pamaréntah Laladan Torino ing taun 2003.[4] Juventus lajeng gantos saking stadion ingkang boten populèr kasebut ing taun 2006 lan miwiti berencana kanggé yasa panggènan ingkang langkung nyenengaken kanggé pemain lan penggemar.[3][4] Ing wanci punika, punika berbagi Stadion Olimpiade Torino ingkang énggal dipunrenovasi kaliyan klub sekota Torino F.C., ingkang ugi kirang populèr amargi kapasitasipun ingkang alit.[4] Ing November 2008, klub ngumumaken rencana kanggé yasa stadion berkapasitas 41.000 penonton ing tilas lokasi Stadion Delle Alpi.[4] Stadion énggal kasebut dipunyasa kaliyan biaya €100 yuta (£90 juta) lan dipunputusaken manawi lintasan atletik ingkang dados ikon Delle Alpi badhé dipunhapuskan lan badhé damel stadion ingkang sami kaliyan stadion sepak bola ing Inggris. Juventus dados klub Italia kapisan ingkang yasa lan gadhah stadion piyambak.[5]

Pelayanan dalam stadion[besut | besut sumber]

Klub Premium Juventus[besut | besut sumber]

Stadion punika gadhah kursi VIP jumlahipun 3.600 lan 64 kotak èksekutif VVIP.[6] Layanan kanggé para èksekutif punika kalebet pintu masuk ingkang mliginipun dipuncepakake ing stadion, kursi mewah kaliyan télévisi LCD pribadi, restoran eksklusif, bar, lounge, finger food ing jeda antar babak lan sasampunipun tetandhingan, dipunsediakaken panggènan parkir, lan akses ing museum (wiwit taun 2012).

"Juventus Premium Club" inggih punika proyek perusahaan perhotèlan lan pariwisata Juventus, ingkang dipuntujukaken kanggé perusahaan ingkang badhé nghibur klien lan mitra mereka knagge madang siang utawi makan malam ing Stadion Juventus sadèrèngipun tetandhingan.[6][7]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Comunicato Ufficiale N. 38 dell’8 settembre 2011" (ing basa Itali). Lega Serie A. 8 September 2011. 
  2. ^ a b c Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng numbers
  3. ^ a b c d e Cithakan:Cite article
  4. ^ a b c d "Juve set to make stadium history". BBC News. 20 November 2008. Dijupuk 23 July 2011. 
  5. ^ Del Piero Simpan Gol untuk Stadion Baru Juve - VIVA News, diakses 31 des 2012
  6. ^ a b "Juventus Reveal New Stadium Plans". Goal.com. 20 November 2008. Dijupuk 23 July 2011. 
  7. ^ "New Stadium". Juventus Football Club S.p.A. official website. Dijupuk 23 July 2011. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sing mengku  sadurungé:
Amsterdam ArenA
Nèderlan Amsterdam, Nèderlan
Stadion Penyelengaraan Tetandhingan Final
Liga Éropah UEFA
2014
Diganti déning:
Belum ditentukan

Cithakan:Juventus F.C. Cithakan:Stadion Seri A