Soong Ching-ling

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Madam
Rosamond Soong Ch'ing-ling
宋庆龄
Soong Ching-ling.jpg
Ketuwa Kaurmatan Republik Rakyat Tiongkok
DitanggenahKomite Pendirian Kongres Rakyat Nasional ka-5 ing 16 Mei 1981
PrémiyèrZhao Ziyang
PangarepDeng Xiaoping lan Chen Yun
Wakil Ketuwa Republik Rakyat Tiongkok ka-2
Linggih
27 April 1959 – 17 Januari 1975
Ngejabat bebarengan Dong Biwu ing
Kongres Rakyat Nasional ka-2 lan ka-3
PrésidhènLiu Shaoqi
lowong (1968–1972)
Dong Biwu (Pelaksana jabatan)
Kang sadurungéZhu De
Kang sawiséUlanhu (1983)
Ketuwa Republik Rakyat Tiongkok
Linggih
31 Oktober 1968 – 24 Februari 1972
Ngejabat bebarengan karo Dong Biwu minangka Wakil Ketuwa Republik Rakyat Tiongkok
ing Kongres Rakyat Nasional ka-3
PrémiyèrZhou Enlai
PangarepMao Zedong
Kang sadurungéLiu Shaoqi (minangka Ketuwa)
Kang sawiséDong Biwu (minangka Pelaksana tugas Ketuwa)
Linggih
6 Juli 1976 – 5 Maret 1978
Minangka Ketuwa Komite Pendirian Kongres Rakyat Nasional ka-4
PrémiyèrHua Guofeng
PangarepHua Guofeng
Kang sadurungéZhu De (seda nalika ngejabat)
Kang sawiséYe Jianying
Wakil Ketuwa Komite Pendirian Kongres Rakyat Nasional
Linggih
17 Januari 1975 – 29 Mei 1981
Kongres Rakyat Nasional ka-4 lan ka-5
KetuwaZhu De (seda nalika ngejabat)
Ye Jianying
Linggih
15 September 1954 – 18 April 1959
Kongres Rakyat Nasional ka-1
KetuwaLiu Shaoqi
Wakil Ketuwa Pamrentahan Rakyat Pusat
Linggih
1 Oktober 1949 – 27 September 1954
Ngejabat bebarengan karo Zhu De, Liu Shaoqi, Li Jishen, Zhang Lan, Gao Gang
KetuwaMao Zedong
Kang sadurungéPamrentahan didegake
Kang sawiséZhu De (minangka Ketuwa RRT)
Rerincèn dhiri
Lair(1893-01-27)27 Januari 1893
Pemukiman Internasional Shanghai
Pati29 Mèi 1981(1981-05-29) (umur 88)
Beijing, Republik Rakyat Tiongkok
Parté pulitikKuomintang (1919–1947)
Komunis Internasional (1930an–1943)
Komite Revolusioner Kuomintang Tiongkok (1948–1981)
Parte Komunis Tiongkok (1981)
SisihanSun Yat-sen (1915–1925)
Wong tuwaCharlie Soong lan Ni Kwei-tseng
AlmamaterWesleyan College
Soong Ching-ling
Cina Padatan 宋慶齡
Cina Prasaja 宋庆龄

Rosamond Soong Ch'ing-ling (lair 27 Januari 1893 – pati 29 Mèi 1981 ing umur 88 taun) yaiku figur pulitik Tiongkok. Minangka garwa katelu Sun Yat-sen, nalika dadi Perdhana Mentri Kuomintang lan Presiden Republik Tiongkok, ia asring diarani minangka Madame Sun Yat-sen. Ia menika anggota kaluwarga Soong lan, bebarengan karo saudara-saudarane, mainke peran penting ing pulitik Tiongkok sadurunge lan sawise 1949.

Referensi[besut | besut sumber]

Kutipan[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

  • Chang, Jung; Halliday, Jon (1986). Madame Sun Yat-Sen: Soong Ching-Ling. London, England: Penguin. ISBN 0-14-008455-X.
  • Epstein, Israel (1993). Woman in World History: The Life and Times of Soong Ching-ling. Beijing: China Intercontinental Press. ISBN 7-80005-161-7.
  • Hahn, Emily (1941). The Soong Sisters. New York, NY: Doubleday, Doran & Co.
  • Klein, Donald W.; Clark, Anne B. (1971). Biographic Dictionary of Chinese Communism, 1921–1965. Vol. 2. Cambridge, MA: Harvard University Press. ISBN 0-552-14108-9.
  • Seagrave, Sterling (1996). The Soong Dynasty. London, England: Corgi Books. ISBN 0-552-14108-9.

Pranala jaba[besut | besut sumber]