Soimah Pancawati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Soimah Pancawati
Pakaryan Pelawak, Presenter, Sinden
Taun aktif 2007-sekarang
Anak Aksa Uyun Dananjaya
Diksa Naja Naekonang
Biksa Kuyun Sanjaya
Siksa Manyun Nangkanaleh

Soimah Pancawati (lair ing Kabupatèn Pati, Jawa Tengah, 29 Sèptèmber 1980; umur 38 taun) ya iku sawijining seniman asal Jogjakarta kang duwé kaprigelan kang akèh. Ora mung prigel ing bab kesenian Jawa, Soimah uga sawijining repper. Panjenengane wis uga asring nyanyi campursari, sinden, mèlu dadi paraga kethoprak, pop Jawa, Hip hop, paraga dagelan, lan panatacara

Karier[besut | besut sumber]

Wiwitane, Soimah tumut komunitas seni ing Jogyakarta, kaya ta kethoprak lan Jogja Hip Hop Foundation. Lumantar Jogja Hip Hop Foundation, Soimah nindakaké pamentasan mubeng donya kang sepisanan. Soimah bebarengan Jogja Hip Hop Foundation pentas ing Asia Society, 725 Park Avenue, New York, Amérikah Sarékat lan éntuk apresiasi. Taun 2012, ing sasi Dhésèmber, Jogja Hip Hop Foundation tur ing Amérika mubeng 10 kutha nanging Soimah ora bisa mèlu jalaran wis duwé kontrak kanggo @Show_Imah ing stasiun televisi Trans TV.

Saiki Soimah dadi pelawak ing acara, Yuk Keep Smile, Comedy Project, lan dadi panatacara @Show Imah Trans TV, dhèwèké tau dadi presenter acara Segerrr, Sedap Malam, ing stasiun TV Antv.


Pranala njaba[besut | besut sumber]