Smörgåskaviar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Smörgåskaviar minangka bumbu ing sandwich keju pondhok

Smörgåskaviar ('kaviar sandwich') minangka salah sawijining jinis olahan arupa roa iwak sing disebar dipangan ing Skandinavia lan Finlan .[1] Sanajan jenenge, smörgåskaviar dudu kaviar asli, yaiku rooggeon roe. Nanging, tempel digawe saka cod roe lan campuran bahan liyane, sing bisa kalebu kentang tumbuk, saos tomat, bawang, uyah lan kadang dill utawa chives . Biasane didol nganggo varian asap [2] lan non-smoking, uga varian kanthi rasa dill sing misuwur .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Pandey, A.; Du, G.; Sanromán, M.Á.; Soccol, C.R.; Dussap, C.G. (2016). Current Developments in Biotechnology and Bioengineering: Food and Beverages Industry. Elsevier Science. p. 204. ISBN 978-0-444-63677-5. Dibukak ing May 15, 2017.
  2. Aurell, Bronte (September 13, 2015). "The foodie traveller on … Sweden's foul-smelling herring dish". The Guardian. Dibukak ing May 15, 2017.