Olèsan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Spread
NCI butter.jpg
Butter is commonly sold in bars (as pictured) or small blocks, and often served using a butter knife (pictured below the butter).
Buku masakan: Spread

Penyebaran yaiku panganan sing disebar, umume nganggo piso, menyang panganan kaya ta roti lan krupuk . Penyebaran ditambahake ing panganan kanggo nambah rasa utawa tekstur panganan, sing bisa dianggep hambar yen ora ana. Keju butter lan keju empuk minangka panyebaran khas. Penyebaran sandwich minangka bumbu sing bisa nyebar sing digunakake ing sandwich, saliyane kanggo bahan-bahan sing luwih padhet. Mentega, mayones, mustar sing wis disiyapake, lan saus tomat minangka sandwich khas, uga macem-macem jinis kaya ta klamben Seribu Pulo, saos Tartar, lan klamben Ruslan .

Nyebar beda karo celup, kaya ta salsa, sing umume ora ditrapake kanggo nyebar menyang panganan, nanging panganan kasebut dicelupake. Penyebaran umum kalebu panyebaran susu (kaya ta keju, krim, lan mentega, sanajan tembung "mentega" digunakake kanthi wiyar kanggo akeh panyebaran), marjerin, madu, nyebarake tanduran (kaya ta macet, gudir, lan hummus ), ragi nyebar (kaya ta vegemite lan marmite ), lan nyebar adhedhasar daging (kaya ta pate ).

Referensi[besut | besut sumber]