Endhog iwak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Toast Skagen paling ndhuwur karo roti panggang salmon asap asap, ing roti

Roe ( /r/ ) utawa roe hard yaiku endhog endhog internal sing wis mateng ing ovary, utawa endhog eksternal sing metu saka iwak lan kewan segara tartamtu, kaya ta udang, scallop, landhes segara, lan cumi-cumi . Minangka panganan laut, roe digunakake minangka bahan sing dimasak ing pirang-pirang piring lan bahan baku. Roe saka bahan bakar utawa kadang iwak liyane kaya ta mullet abu-abu flathead, minangka produk dhasar sing digawe saka kaviar .