Kèju pondhok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Keju pondhok krasan
Mangkuk keju keju

Pondhok keju iku keju seger curd produk karo roso entheng. Iki uga dikenal minangka kari lan whey . Wis ora umur . Iki digawe kanthi ngeculake keju, beda karo meksa supaya Paneer - nutupi sawetara whey, supaya gajih tetep longgar. Langkah penting ing proses manufaktur mbedakake keju koteju karo keju seger liyane yaiku nambahake "klamben" menyang biji-bijian curd, biasane krim, sing biasane tanggung jawab kanggo rasa produk.

Keju pondok kurang kalori dibandhingake karo jinis keju liyane, saengga dadi populer ing kalangan diet lan sawetara penyembah kesehatan. Bisa digunakake kanthi macem-macem panganan kayata yogurt, woh, roti panggang, granola, ing salad, minangka celup, lan minangka pengganti mayones.