Sistem skeletal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sistem skeletal utawa Sistem rangka iku sawijining sistem organ sing mènèhi panyengkuyung fisik marang makluk urip. Sistem rangka racaké dipeang dadi telung tipe: eksternal, internal, lan basis cuwèran (rangka hidrostatik), sanadyan sistem rangka hidrostatik bisa uga diklompokake kanthi kapisah saka rong jinis liyané amarga ora anané struktur panunjang.

Rangka manungsa diwangun saka balung tunggal utawa gabungan (kaya déné tengkorak) sing ditunjang déning struktur liya kaya ligamen, tendon, otot, lan organ liyané. Rata-rata manungsa diwasa duwé 206 balung, sanadyan gunggung iki bisa variasi saben individu.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin