Menyang kontèn

Sfénj

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Sfenj
Sfenj in Marrakesh, Morocco
Sfenj in Marrakesh, Morocco
Jeneng liyanéBambalouni, khfaf, sfinz
JinisDoughnut
Panggonan asalMaghreb
Woworan pokokFlour, water, sugar, yeast and salt
Ènergi panganan
(per ajangan)
137 kcal (574 kJ)[1]
Ajining nutrisi
(per ajangan)
Protéing
Lemakg
Karbohidrat14 g
Buku masakan: Sfenj  Médhia: Sfenj

Sfenj (saka Arab tembung Arab: السفنج‎, salin aksara Safanj‎ , tegese spons ) yaiku olah-olahan arupa donat Maghrebi : ali-ali adonan entheng, spons digoreng ing lenga . Sfenj dipangan kosong, disiram karo gula, utawa direndhem ing madu . Iki minangka panganan sing misuwur ing Maghreb lan tradisional digawe lan didol esuk kanggo sarapan utawa sore mengko diiringi teh - umume teh mint Maghrebi - utawa kopi . [2] Uga diarani Khfaf [3] ing Algeria lan bagean liya ing Maghreb, bambalouni ing Tunisia, [4] lan sfinz ing Libya . [5] Ing njaba Maghreb, sfenj asring dipangan dening wong-wong Yahudi Maroko lan Sephardim liyane ing Israel lan ing papan liya kanggo Hanukkah . [6] Sfenj lan donat liyane dipangan kanggo Hanukkah amarga digoreng nganggo minyak, kanggo mengeti mukjijat Hanukkah, ing endi minyak sing kudune ngobong lampu ing Kuil ing Yerusalem mung sedina suwene suwene wolung dina. Sanajan sfenj bisa digawe ing omah, kaya biasane ing Israel, wong Maroko meh mesthi milih tuku saka PKL utawa toko roti, sing umume dipasang ing palem. [7]

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Benlafouih, Caroline. "Sfenj Recipe - Moroccan Doughnuts or Fritters". The Spruce Eats. Dibukak ing 31 May 2018.
  2. "Sfenj سفنج". طبخ.org (ing basa Arab). tabkh maghribi. 2012. Diarsip saka sing asli ing 20 May 2018. Dibukak ing 31 May 2018.
  3. Scheherazade, Jawahir (24 November 2014). "Sfenj à la farine". Joyaux Sherazade (جواهر شهرزاد) (ing basa Prancis). Dibukak ing 1 June 2018.
  4. "Recette de Bambalouni - Sfenj". Chahia Tayba . 2011. Diarsip saka sing asli ing 20 June 2018. Dibukak ing 1 June 2018.
  5. Hamza, Umm (9 April 2015). "SFINZ / SFENJ". Halal Home Cooking. Dibukak ing 7 August 2018.
  6. Goren, Carine (11 October 2016). Traditional Jewish Baking: Retro Recipes Your Grandma Would Make... If She Had a Mixer. Page Street Publishing. kc. 176–178. ISBN 9781624142758.
  7. Koenig, Leah (12 December 2014). "A Moroccan Hanukkah Feast". The Tablet. Dibukak ing 31 May 2018.