Selé klapa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Roti Maros isi srikaya.JPG
Selé klapa
Buku masakan: Selé klapa  Médhia: Selé klapa

Sele Kelapa ( klapa : matamís sa báo, matamís na báo ; basa Indonésia : seri kaya, srikaya ; Malaysia : kaya, Vietnam: ca dé) yaiku selai sing digawe saka dhasar santen, endhog lan gula. Iki misuwur ing Asia Tenggara, umume ing Brunei, Indonesia (utamane ing Palembang ), Malaysia, Filipina, Singapura lan Thailand.

Sing cedhak saka Kaya sing nuduhake tekstur

Tembung senggol klapa ing basa Melayu, kaya, tegese sugih, ngrujuk tekstur panganan populer. Kanggo warga Malaysia, Indonesia lan Singapura, kaya, [1] uga diarani srikaya (selai endhog klapa), yaiku klapa legi legi sing digawe saka santen (sing diarani lokal santan ) lan endhog bebek utawa pitik (sing dirasakake nganggo godhong pandan lan legi karo gula). Werna sing diasilake beda-beda gumantung karo warna kuning telur, jumlah pandan, lan ukuran caramelization saka gula. Minangka panyebaran lokal sing populer, kaya biasane disebar ing roti panggang kanggo nggawe roti panggang kaya lan dipangan ing wayah esuk, [2] nanging uga dinikmati sedina muput. Kaya bisa ditemokake ing umume kopitiam lan pasar wengi.

Macem-macem jinis sing kasedhiya kalebu nyonya kaya, sing warnane ijo luwih cerah, lan kaya Hainanese, sing coklat luwih peteng lan nggunakake gula karamel, lan asring ditambah karo madu.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Julie Wong (3 August 2014). "Kaya: A rich spread". The Star. Dibukak ing 16 April 2015.
  2. Michael Aquino. "Roti Kaya – a Favorite Kopitiam Breakfast throughout Malaysia and Singapore". About Travel. Dibukak ing 16 April 2015.