Nata de coco

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nata de coco sing isih polos

Nata de coco ya iku panganan kang rupané bening kaya déné ager-ager lan duwé wujud kenyil-kenyil. Olah-olahan iki digawé saka duduh krambil kang wis di fermentasi karo baktéri Acetobacter xylinum kang wis disimpen pirang-pirang dina. Panganan iki biasané digawé ès campur, ès tèlèr, lan uga salad woh.

Cara nggawé[besut | besut sumber]

Piranti kang dicepakaké[besut | besut sumber]

  • 1 liter banyu klapa
  • Cuka 10 ml
  • Gula 200 gram
  • Baktèri acetobacter xylinum
  • Uréa 1 gram
    Nata de Coco kang wis diolah sajroning es

Cara ngolah[besut | besut sumber]

  1. Umubaké banyu klapa kurang luwih 3 menit.
  2. Cemplungaké gula pasir lan udhak nganti rata.
  3. Patèni geni lan tokaké nganti adhem.
  4. Tambahaké asam cuka lan uréa banjur udhak manèh.
  5. Campuraké baktèri acetobacter xylinum lan udhak manèh.
  6. Dèlèhaké loyang kothak lan tutup nganggo dluwang ariwarti nganti 14 dina.
  7. Sakwisé dadi, rajang dadi wangun kothak-kothak lan bisa dipangan.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Resèp masak nata de coco

Videyo masak nata de coco