Sekolah Tinggi Akuntansi Negara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sekolah Tinggi Akuntansi Nagara
STAN.jpg
Diadegaké 1964
Afiliasi Kementerian Keuangan Indonesia
Lokasi Jl. Bintaro Utama Sektor V, Bintaro Jaya, Banten
Telepon (021) 7361654 – 7361658 (Hunting)
Julukan STAN
Situs web www.stan.ac.id

Sekolah Tinggi Akuntansi Nagara (STAN) ya iku pawiyatan inggil kadinasan kang diselenggarakae déning Badan Pendidikan dan Pelatihan Keuangan Kementerian Keuangan Republik Indonesia, lan nganakake pamulangan ing babagan keuangan, Program Diploma (Prodip) Babagan Keuangan. Madege STAN dhedhasar Dudutan Présidhèn RI No.45 Tahun 1974 juncto Dudutan Présidhèn RI No.12 Tahun 1967 lan uga Peraturan Mantri Keuangan.

STAN nganakake pawiyatan kanggo lulusan SMU, Madrasah aliyah lan SMK kanthi tataran Program Diploma I dan III Keuangan kanthi spesialisasi:

  • Prodip I / III Keuangan Spesialisasi Kepabeanan dan Cukai
  • Prodip I / III Keuangan Spesialisasi Kebendaharaan Nagara
  • Prodip I / III Keuangan Spesialisasi Pajak
  • Prodip III Keuangan Spesialisasi Pengurusan Piutang dan Lelang Nagara
  • Prodip III Keuangan Spesialisasi Pajak Bumi dan Wangunan
  • Prodip III Keuangan Spesialisasi Akuntansi

Déné program studi non-reguler kang diselenggarakake déning STAN ing antarané:

  • Prodip IV Keuangan Spesialisasi Akuntansi
  • Prodip III Keuangan Spesialisasi Akuntansi dengan Kurikulum Khusus (Ajun Akuntan Khusus)
  • Prodip III Keuangan Spesialisasi Pajak dengan Kurikulum Khusus
  • Program Pendidikan Pembantu Akuntan (PA)

Tumrape Prodip I Keuangan suwéné pendhidhikan 1 taun (utawa 2 semester), lan papané ing Kampus STAN Jakarta utawa ing Balai Diklat Keuangan kang sumebar ing 8 laladan, ya iku ing Medan, Palembang, Yogyakarta, Malang, Balikpapan, Makassar, Cimahi lan Manado. déné tumrape Prodip III Keuangan suwéné pendhidhikan 3 taun (utawa 6 semester), lan papané mung ana ing Kampus STAN Jakarta.

Sasuwene sekolah, mahasiswa ora ditarik béya lan ora diasramakke. Pawiyatan STAN nganggo sistem ikatan dinas kang dikukuhaké ana ing Dudutan Mantri Keuangan RI No.289/KMK.014/2004 tanggal 14 Juni 2004 tentang Ketentuan Ikatan Dinas bagi Mahasiswa Program Diploma Babagan Keuangan di Lingkungan Departemen Keuangan RI.

Tumrap kabèh lulusan STAN bisa diangkat dadi Calon Pegawai Negeri Sipil (CPNS) lan dibenum ing instansi-instansi sakjerone lingkungan Kementerian Keuangan RI lan instansi-instansi pamaréntah liyané, kang kalebu ing pamaréntah pusat lan uga ing pamaréntah laladan, kanthi dhedhasar aturan perundang-undangan kang lumaku.

Ing taun ajaran 2012/2013, STAN ora mbukak daptaran mahasiswa anyar.

Alumni[besut | besut sumber]

Sawetara Alumni STAN:

Saliyané priyayi ing ndhuwur mau, uga ana alumni STAN kang mlebu bluwèn amarga kasus korupsi, ing antarané:

Pranala njaba[besut | besut sumber]